Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Χαραλάμπους: «Τιμή μου που είμαι σε αυτή την ομάδα… θα διεκδικήσουμε το...

Χαραλάμπους: «Τιμή μου που είμαι σε αυτή την ομάδα… θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»


Λίγες ημέρες μετά την πρόσληψή του από τη Στεάουα, ο Ηλίας Χαραλάμπους μίλησε στον Σούπερ Σπορ FM για τη νέα σελίδα της καριέρας του:

Για τις πρώτες ημέρες στη Ρουμανία: «Είχα την τύχη να αγωνιστώ πριν από αρκετά χρόνια στη χώρα, είχα την τύχη να γνωρίζω τα πράγματα. Οι άνθρωποι με υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά, είμαι ευχαριστημένος. Έχω αρχίσει δουλειά από την προηγούμενη εβδομάδα και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος».

Πως πήγε στη Στεάουα: «Είχα μία επικοινωνία με τον μάνατζερ μου εδώ και λίγο καιρό. Έγινε μία πρώτη κουβέντα πριν από ένα μήνα, ρωτήσανε για εμένα και τελικά καταλήξαμε σε συμφωνία».

Πως είναι τα πράγματα στην ομάδα: «Η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη, είναι μία τεράστια ομάδα για τη χώρα με πολλή ιστορία. Αλλά και στην Κύπρο οι μεγάλες ομάδες είναι έτσι, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Στο Βουκουρέστι όπου πάω με αναγνωρίζουνε και υπάρχει πίεση για επιτυχίες. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα, όμως όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα στα πλέι οφ. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι στο γκρουπ του πρωταθλήματος».

Για τα μηνύματα που παίρνει: «Είναι τιμή που βρίσκομαι σε αυτό το σύλλογο. Είναι πολύ καλό και σημαντικό για την Κύπρο να βγαίνουν παίκτες και προπονητές εκτός της χώρας μας. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πήρα αρκετά μηνύματα και από Κύπριους που βρίσκονται εδώ στη Ρουμανία και από την Κύπρο, που μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία και τους ευχαριστώ πολύ».

Για τους ξένους που έχει η ομάδα: «Δεν είναι πολλοί οι ξένοι της ομάδας, είναι εφτά. Το εγχώριο στοιχείο είναι πολύ πιο έντονο και αυτό είναι καλό».

Για τους Κύπριους προπονητές: «Πρέπει να βγαίνουμε όσο περισσότερο γίνεται εκτός Κύπρου, είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει ξενομανία στην Κύπρο. Βλέπουμε ομάδες να έχουν ξένους προπονητές, να μην πηγαίνουν καλά και μετά να φωνάζουν τους Κύπριους προπονητές για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».