Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νέα πρόσωπα με ή χωρίς εκλογές

Νέα πρόσωπα με ή χωρίς εκλογές

img_4633


Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους, 24sports

Όπως έγραψα πρόσφατα, οι εκλογές του Οκτώβρη στην Ομόνοια θα έπρεπε να λειτουργήσουν ανανεωτικά για το σωματείο και να μπουν νέα άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόσωπα που να είναι άφθαρτα και να μπορούν να ωθήσουν τον κόσμο να σταθεί ακόμη περισσότερο δίπλα στην ομάδα. Ονόματα που να μη συνδέονται με την εποχή των λαθών και της ανοχής στον Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες για τις σκέψεις που κάνει ο Στέλιος Μυλωνάς για να παραμείνει στην προεδρία μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν θα λήξει η θητεία του νυν Δ.Σ. Προσωπική μου άποψη είναι πως αυτό δεν είναι αρνητικό σενάριο, παρά το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος ήταν βασικό στέλεχος της διοίκησης Μ. Νεοφύτου. Ο κ. Μυλωνάς απέδειξε τους τελευταίους μήνες ότι εργάζεται σκληρά για το σωματείο. Μαζί του στο συμβούλιο υπάρχουν και άλλα ικανά άτομα, που έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν.

Όμως σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν εκλογές τον Οκτώβριο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει το νυν Δ.Σ. να προχωρήσει ως έχει για τους επόμενους 6-7 μήνες. Αυτά που έγραψα στην πρώτη παράγραφο δεν παύουν να ισχύουν. Είναι εμφανές ότι η διοίκηση του σωματείου χρειάζεται ανανέωση και φρέσκα πρόσωπα που θα εμπνέουν τον κόσμο.

Τις τελευταίες εβδομάδες βγήκαν στο προσκήνιο αρκετά άτομα που έδειχναν διατεθειμένα να αναλάβουν ρόλους στην ομάδα. Όπως ο επιχειρηματίας Πόλυς Μαλλούππας και ο βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάννης. Με ή χωρίς εκλογές, είναι σίγουρο ότι η Ομόνοια χρειάζεται τη βοήθεια απ’ όλους όσοι μπορούν να στηρίξουν.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος –πάντα στην περίπτωση που δεν διεξαχθούν εκλογές– αυτά τα άτομα, αλλά και άλλοι, να μπουν μέσα και να αρχίσουν δουλειά. Για παράδειγμα, να δημιουργηθούν επιτροπές που θα απαρτίζονται από νέα πρόσωπα, που υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας θα ενισχύουν τη μεγάλη προσπάθεια στο οικονομικό.

* Το πιο πάνω σχόλιο δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή” της Κυριακής (22/09).