Home SPORTS NEWS Ατλέτικο, το αφεντικό της Μαδρίτης! (vid)

Ατλέτικο, το αφεντικό της Μαδρίτης! (vid)


Η Aτλέτικο αναδείχθηκε σε απόλυτο αφεντικό της Μαδρίτης, καθώς πήρε τη νίκη μέσα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” απέναντι στην Ρεάλ με 1-0, στο πλαίσιο της 7ης έβδομης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο και με τον Ντιέγκο Κόστα να χρίζεται σκόρερ μόλις στο 11ο λεπτό να φύγει από την κατάμεστη έδρα της Ρεάλ με τη νίκη με 1-0. Έτσι οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε παραμένουν αήττητοι μετά από επτά αγωνιστικές στο ισπανικό πρωταθλήμα και εξακολουθούν να συγκατοικούν με την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Αντίθετα, η Ρεάλ έχασε πολύτιμο έδαφος και πλέον βρίσκεται στο -5 από την κορυφή. Παράλληλα η Ατλέτικο εκτός από τη νίκη, έκανε και ρεκόρ, μιας και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που έχει επτά νίκες σε ισάριθμα ματς.

H Aτλέτικο ήταν κυρίαρχη στο ματς στο μεγαλύτερο διάστημα και η φόρα με την οποία μπήκαν οι παίκτες της στο γήπεδο, επιβεβαιώθηκε από το γκολ  που πέτυχε ο Ντιέγκο Κόστα στο 11ο λεπτό νικώντας τον Ντιέγκο Λόπεθ σε τετ-α-τετ. Ο Ντι Μαρία έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Φελίπε Λουίς και οι ροχιμπλάνκος με αντεπίθεση άνοιξαν το σκορ με τον Βραζιλιάνο. Όπως είχε γίνει και στον τελικό του κυπέλλου. Με τον ίδιο σκόρερ, στην ίδια εστία και τον ίδιο τερματοφύλακα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε πάρει την… ταυτότητα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Αργεντινός κόουτς έστησε υποδειγματικά την ομάδα του, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις αλλά μη φανταστεί κανείς ότι ήταν κλεισμένη στο δικό της μισό. Η πίεση της στους παίκτες της Ρεάλ πολλές φορές ξεκινούσε από τα 3/4 του γηπέδου, με τον Σιμεόνε να έχει αφήσει “ελευθερία” κινήσεων μόνο σε Πέπέ και Αρμπελόα.  Όλοι οι υπόλοιποι μερένχες δέχονταν στενά μαρκαρίσματα. Ειδικά οι Ρονάλντο, Ίσκο, Ντι Μαρία και αργότερα ο Μπέιλ είχαν πάντα τρεις παίκτες να τους επιτηρούν.

Η Ρεάλ όσο και αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να βρει δίχτυα και ούτε οι αλλαγές του Κάρλος Αντσελότι βοήθησαν περισσότερο. Ο Αλβάρο Μοράτα έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Ρεάλ για την ισοφάριση, αλλά το εκπληκτικό του ψαλιδάκι στο 84ο λεπτό το απέκρουσε ο Κουρτουά. Στο τελευταίο λεπτό του ματς ο Μοράτα είχε και πάλι την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της “βασίλισσας” αλλά το κοντινό του σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Πάντως εκτός από την ήττα, ο νεοαποκτηθείς Γκάρεθ Μπέιλ θα θέλει να ξεχάσει επειγόντως το ματς, μιας και αυτή ήταν η πρώτη φορά που πάτησε το πόδι του στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Κοεντράο, Κεντίρα, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ντι Μαρία (46’ Μπέιλ), Ίσκο (73’ Μοράτα), Ιγιαραμέντι (46’ Μόντριτς)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά (88’ Ροντρίγκεθ), Ντιέγκο Κόστα (85’ Μπαπτιστάο), Βίγια (87’ Γκαρθία)


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/09
Βαγιαδολίδ – Μάλαγα 2-2 (56′ Χάβι Γκέρα, 64′ Οσόριο / 24′ Σάντα Κρους, 76′ Παβλόβσκι)

Σάββατο 28/09
Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0 (37′ Ζόνας)
Αλμερία – Μπαρτσελόνα 0-2 (21′ Μέσι, 56′ Αντριάνο)
Σοθιεδάδ – Σεβίλλη 1-1 (66′ Γκριεζμάν / 18′ Σαμπέριο)
Ρεάλ – Ατλέτικο 0-1 (11′ Ντιέγκο Κόστα)

Κυριακή 30/09
Οσασούνα – Λεβάντε (13:00)
Θέλτα – Έλτσε (18:00)
Χετάφε – Εσπανιόλ (20:00)
Μπέτις – βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα 31/09
Γρανάδα – Μπιλμπάο (23:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 21
2. Ατλέτικο 21
3. Ρεάλ 16
4. Βιγιαρεάλ 14
5. Βαλένθια 12
6. Μπιλμπάο 12
7. Εσπανιόλ 11
8. Μάλαγα 9
9. Χετάφε 7
10. Λεβάντε 7
11. Σοθιεδάδ 7
12. Θέλτα 6
13. Σεβίλλη 6
14. Βαγιαδολίδ 6
15. Μπέτις 5
16. Γρανάδα 5
17. Ράγιο Βαγιεκάνο 3
18. Οσασούνα 3
19. Αλμερία 3
20. Έλτσε 3

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr