Home TOP NEWS «Θέλουμε τους καλύτερους Κύπριους» είπε ο Γιάνσον – Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες...

«Θέλουμε τους καλύτερους Κύπριους» είπε ο Γιάνσον – Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις


Στην τελευταία εκπομπή «Total Green, ο Γέσπερ Γιάνσον έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση η οποία αφορούσε σε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο που τέθηκε από την ομάδα. Όπως ανέφερε ο Σουηδός Αθλητικός Διευθυντής, επιδίωξη θα είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ να διαθέτει στο ρόστερ της τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Αυτό σήμερα ισχύει. Η παρουσία των Κακουλλή, Κούσουλου, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Λοΐζου, Ψάλτη, Ζαχαρίου, Κυριακίδη και Παναγή μάλλον το επιβεβαιώνει.

Όμως μέλημα είναι να είναι συνεχώς σε θέση η ομάδα να αναδείκνύει ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της, αλλά και να εντοπίζει μικρούς που παίζουν σε άλλες ομάδες, σε ολόκληρη την Κύπρο και να τους αποκτά.

Βέβαια επιδίωξη, για την οποία έκανε λόγο ο Γιάνσον, αφορά και ποδοσφαιριστές των οποίων η καριέρα είναι ήδη σε εξέλιξη. Μία τέτοια περίπτωση θεωρείται και ο Μάριος Ηλία. Δεν είναι όμως μόνος αυτός.

Υπάρχουν σήμερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Κύπριων ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν κτίσει ένα καλό όνομα στο νησί και οι οποίοι μάλιστα διανύουν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.

Κορυφαία περίπτωση είναι αυτή του Κωνσταντίνου Λαΐφη, ο οποίος ανήκει στην Σταντάρ Λιέγης και με το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου μένει ελέυθερος. Είναι σήμερα 30 χρονών και αν αποφασίσει να επιστρέψει δεν υπάρχει Κυπριακή ομάδα που δεν θα τον ήθελε στο δυναμικό της.

Τελειώνει και το συμβόλαιο του Μαρίνου Τζιωνή φέτος. Σιγά σιγά εκπνέει η τριετία στην Σπόρτινγκ Κάνσας και αν ο ίδιος επιθυμεί επαναπατρισμό τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σίγουρα προτεραιότητα γι’ αυτόν.

Με το τέλος της χρονιάς μένει ελέυθερος και ένας πρώην δικός μας. Ο Ανδρέας Παναγιώτου Φιλώτης είχε καλή παρουσία στον Απόλλωνα, πανηγυρίζονται μάλιστα και πρωτάθλημα. Ο Κύπριος δεξιός μπακ είναι σήμερα 28 χρονών.

Μένουν χωρίς συμβόλαιο οι δύο νεαροί Κύπριοι της ΑΕΚ. Ο 22χρονος Ραφήλ Μάμας και ο 22 χρονος Γιώργος Ναούμ.

Ενδιαφέρουσες περίπτωσεις είναι κι αυτές, του 21χρονου εξτρέμ του Αποέλ, Σταύρου Γαβριήλ, του 25χρονου Πέτρου Ψύχα του Απόλλωνα αλλά και του 20χρονου κεντρικού αμυντικού Στραχίνια Κέρκεζ που αγωνίζεται στην Τρέντσιν.

Το καλοκαίρι του 2025 εκπνέουν τα συμβόλαια των Κωνσταντίνου Σεργίου (Νέα Σαλαμίνα) και Ιωάννη Κωστή (ΟΣΦΠ) και είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλοί μνηστήρες που περιμένουν.

Να θυμίζουμε επίσης πως με το τέλος της τρέχουσας σεζόν λήγουν τα συμβόλαια των Κούσουλου και Ψάλτη.

Δείτε ΕΔΩ τα συμβόλαια των Κύπριων που εκπνέουν τον Μάιο του 2024

Δείτε ΕΔΩ τα συμβόλαια των Κύπριων που εκπνέουν τον Μάιο του 2025