Home TOP NEWS Το 1974 οι Τούρκοι… έδιωξαν και την ΟΜΟΝΟΙΑ από το νεό της...

Το 1974 οι Τούρκοι… έδιωξαν και την ΟΜΟΝΟΙΑ από το νεό της σπίτι


Με αφορμή το θέμα που βγαίνει σήμερα και το οποίο αφορά στο αίτημα προς το κράτος, τριών προσφυγικών ποδοσφαιρικών σωματείων, της Ανόρθωσης, της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού, για να τους κτίσει νέα ποδοσφαιρικά γήπεδα θέλουμε να θυμίσουμε…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε έργα το 1971, για την ανέγερση του δικού της, υπερσύγχρονου, για την εποχή, αθλητικού γηπέδου. Η έδρα της θα στεγάζετο στην κατεχόμενη Μια Μηλιά και θα ήταν ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει 20000 οπαδούς και στο χώρο θα φιλοξενούνταν επίσης τα τμήματα της πετόσφαιρας, της καλαθόσφαιρας ενώ θα περιλάμβανε ο χώρος και γήπεδα τένις.

Κι ενώ τα έργα, στη γη η οποία ανήκε στο Σωματείο μας, ήταν σε εξέλιξη, έγινε η Τουρκική εισβολή.

Αυτό για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται, όχι πως τα λησμονούν δηλαδή, οι παλαιότεροι.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Από επίσημη ιστοσελίδα:

6 Ιουνίου 1971, η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της εφημερίδας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» ανακοίνωνει την απόφαση για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου στη Μια Μηλιά.
Με γήπεδο ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας, τένις, μπάσκετ και στίβου και με χωρητικότητα 20.000 θεατών, ένα γεγονός πρωτόγνωρο για την εποχή, πρωτόγνωρο για την ιστορία!
Η ανέγερση άρχισε περί τα τέλη του 1971 ωστόσο το γήπεδο χάθηκε το 1974, μετά τα τραγικά συμβάντα της εισβολής.
Σε μια εποχή όπου το Τριφύλλι άνθιζε, όπου η δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών, όπου η θέληση και η προσφορά του πράσινου λαού άρχισαν να γράφουν Χρυσές Σελίδες στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.
ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΝΟΙΑ!!