Home TOP NEWS Όλες οι τοποθετήσεις του Γιάνσον στο “Goal N Roll”: “Πρέπει να έχουμε...

Όλες οι τοποθετήσεις του Γιάνσον στο “Goal N Roll”: “Πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό κλαμπ, πρέπει να είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις”

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας μας, Γέσπερ Γιάνσον, είναι φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Cytavision, “Goal n Roll” κι αναμένεται να τοποθετηθεί σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την ΟΜΟΝΟΙΑ.


Είναι η δεύτερη παρέμβαση του Σουηδού παράγοντας της ομάδας μας κι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιάφερον ειδικά μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΖ.

Οι τοποθετήσεις του:

Για την αγωνιστική που πλοκληρώθηκε τι είδε και τι του άρεσε: Ήμουν επικεντρωμένος στο δικό μας παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος γιατί καταφέραμε να έρθουμε πίσω από τον αγώνα, καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό. Δεν είναι φυσικά αυτό που θέλαμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα όπως συμβαίνει στο ξεκίνημα όλων των πρωταθλημάτων, καθώς στο ξεκίνημα όλων των πρωταθλημάτων οι πιο δυνατές ομάδες κερδίζουνε.”

Για το παιχνίδι με την ΑΕΖ: “Όταν σκοράρεις τρία τέρματα πρέπει να κερδίσεις τον αγώνα. Έχουμε κάποια θέματα γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές μπαίνουν τώρα στην ομάδα. Έχουμε και κάποια θέματα και σαν ομάδα με κάποιους νέους ποδοσφαιριστές που μπήκαν δεν είχαμε την απαραίτητη ισορροπία. Είχαμε λίγο στρες στην ομάδα και στην άμυνα και θα πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί γενικότερα στην απόδοση μας. Αυτά τα παιχνίδια όμως θα έπρεπε να τα κερδίζουμε.”

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αμυντικό ή το επιθετικό;: “Σκοράραμε τρία τέρματα. Στο αμυντικό το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εγώ είμαι ένας Αθλητικός Διευθυντής με συγκεκριμένο ρόλο, να καθορίσω μια μακροχρόνια στρατηγική, όσον αφορά την ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως αυτές θα πρέπει να είναι ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν από τον προπονητή της ομάδας κι όχι από εμένα τον ίδιο.”

Ποιος έχει την ευθυνή για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ομάδας εσείς ή Πρόεδρος; “Εγώ έχω την ευθύνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό. Ο Πρόεδρος είναι ο ιδιοκτήτης, είναι ο Πρόεδρος της ομάδας. Είμαι εδώ γιατί έχω μια συγκεκριμένη γνώση για το πως θα φτιάξω κάποια πράγματα. Ο κάθε άνθρωπος στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχει το δικό του συγκεκριμένο ρόλο και εγώ έχω την συγκεκριμένη ευθύνη και την τεχνογνωσία.”

Ποιό είναι το πλάνο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα επόμενα ένα – δύο χρόνια και ποιό είναι το πλάνο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε οκτώ με δέκα χρόνια; “Όταν ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Πρόεδρος και CEO της ομάδας μου έδειξαν ουσιαστικά τον ρόλο, την στρατηγική της ομάδας, το σκάουτινγκ για να έχω μια καθαρή εικόνα. Συνεργάζομαι με κάποιους ανθρώπους στο κομμάτι του σκάουτινγκ. Οι στόχοι μας είναι να φέρουμε νεαρούς παίκτες να τους πουλήσουμε στο εξωτερικό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μία Κυπριακή ομάδα και θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτή την ταυτότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σαν Κυπριακή ομάδα, αλλά και παράλληλα να την συνδυάσουμε αυτή την ταυτότητα με Κύπριους ποδοσφαιριστές. Τίτλοι, η Ευρώπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι όσον αφορά την στρατηγική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.”

Αυτούς του στόχους μπορεί να τους ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα; “Πιστεύω έχουμε την ομάδα για να διεκδικήσουμε τους τίτλους. Κάποια στιγμή θα έρθει ο τίτλος, κάποια στιγμή θα τον κερδίσεις, κάποια στιγμή θα τον χάσεις τον τίτλο. Παρακολουθούσα το πρωτάθλημα της Κύπρου από απόσταση φυσικά. Γνωρίζω καλά το δυναμικό των ομάδων, σίγουρα όμως θα πρέπει να είμαστε στις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος και με λίγη τύχη ίσως καταφέρουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα την φετινή χρονιά.”

Σημείωσε: “Θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό κλαμπ. Θα πρέπει να είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Επίσης θα πρέπει ένας από τους στόχους μας να είναι να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, αλλά παράλληλα να έχουμε και μία καλή οικονομική κατάσταση. Σαν ένας Αθλητικός Διευθυντής δεν με ενδιαφέρει μόνο το να βελτιώσουμε το παιχνίδι, να πάρουμε τίτλους με ενδιαφέρει και να έχουμε μία υγεία στο οικονομικό κομμάτι.”

Γιατί έμεινε η ΟΜΟΝΟΙΑ με δύο επιθετικούς: “Πιστεύω πως όταν βλέπω την προοπτική ενός ποδοσφαιριστή πρέπει να τον πιστώνω. Για παράδειγμα ο Κακουλλής για να τον βελτιώσουμε πρέπει να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής. Κάποιοι πρέπει να παίζουν και να παίρνουν χρόνο. Αυτό που θέλω να πω στον Κακουλλή είναι πως φέτος τον περιμένω να είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος”.

Για τον Κακουλλή:Έπαιξε 3.400λεπτά ο Πίττας, γύρω στα 1000 ο Κακουλλής. Σκόραρε οκτώ τέρματα ο Κακουλλής, ο Πίττας βγήκε πρώτος σκόρερ στην περσινή χρονιά, άρα αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω του Κακουλλή ότι φέτος τον περιμένω να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.”

Το σχέδιο με τους μικρότερους παίκτες τον Κακουλλή, Λοίζου, Χάμπος ή και μικρότερους; “Το πλάνο ουσιαστικά ήταν αυτό που με έπεισε για να έρθω στην Κύπρο με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Εντυπωσιάστηκα όταν είδα τους Κύπριους παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το επίπεδο τους, το πως δουλεύουν στις προπονήσεις κι αυτούς τους ποδοσφαιριστές θέλω να τους εξελίξω. Η ουσιαστική εντολή που μου δόθηκε από την Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ότι πρέπει να παίζουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Χάμπος που έχει εξελιχθεί πάρα πολύ, παραουσιάζει μια πολύ καλή εικόνα και με αυτή την εικόνα των ποδοσφαιριστών, των Κυπρίων της ομάδας βοηθάει τόσο την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και την Εθνική ομάδα.”

Για Μάριο Ηλία: “Ναι ο Μάριος Ηλία ταιριάζει στη στρατηγική μας. Υπάρχουν ευκαιρίες που τις αρπάζεις, κάποιες φορές δεν τα καταφέρνεις, πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να φέρεις τους παίχτες που θέλεις”.

Θα φέρετε άλλους παίκτες από τη Σουηδία; “Ξέρω πολύ καλά το Σουηδικό πρωτάθλημα, δουλεύω σε αυτό όλη μου τη ζωή. Δε θα έλεγα ότι θα προτιμούσα τους Σουηδούς παίκτες καθώς έχουν άλλη φιλοσοφία, διαφορετική κουλτούρα.”

Για μεταγραφές Ιανουαρίου: “Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτά. Πάντα στα μεταγραφικά παράθυρα πάντα κάτι συμβαίνει. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και να τους πουλήσουμε στο εξωτερικό. Ξέρουμε τα συμβόλαια που λήγουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ίσως μια ίσως 2 ίσως 3 μεταγραφές”.

Για τον Φαμπιάνο υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο; “Ελπίζουμε να τον κρατήσουμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ένας φανταστικός τερματοφύλακας, το βλέπετε και εσείς. Οι φίλαθλοι των αγαπούν. Παρόλα αυτά έχουμε μια εξαιρετική ομάδα τερματοφυλάκων, τέσσερις στο σύνολο καλύτεροι όλοι από το μέσο επίπεδο στην Κύπρο. Όσο παίζει ο Φαμπιάνο θέλουμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα!”

Για την κριτική στον Κουλιμπαλί: “Δεν γίνεται σωστή κριτική. Αν μιλάμε για κριτική τότε δείτε την περίπτωση του Μπέζους. Ο Κουλιμπαλί είναι ένας πολύ ποιοτικός και καλός ποδοσφαιριστής”.

Ποια ομάδα είναι καλύτερη από την ΟΜΟΝΟΙΑ; “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη ομάδα από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος”!

Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε το πρωτάθλημα;Το να κερδίσεις το πρωτάθλημα χρειάζεται και λίγη τύχη. Κάποτε θα το πάρεις κάποτε θα το χάσεις. Δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις για να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι τεράστια ομάδα και χρειάζεται να δουλεύουμε και στην ψυχολογία και σιγουριά των παικτών στο γήπεδο. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ για να κερδίζουμε. Να δείχνουν αποφασιστικότητα στις κινήσεις στους στο γήπεδο.”

Για τον Λοΐζου: “Έχω μεγάλες προσδοκίες και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του. Έχουμε κάνει συζητήσεις και πιστεύω ότι μπορεί σύντομα να παίζει σε άλλο πρωτάθλημα”.

Για τον Ανσαριφάρντ: “Έχει αγωνιστεί σε τρία Μουντιάλ, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και όπως και στην περίπτωση του Κουλιμπαλί, γίνεται και σε αυτόν άδικη κριτική”.

Για τους Φράνσον, Αλιούμ και Άμου: “Τον Φράνσον, θέλω να τον φέρω στα επίπεδα που θα βοηθήσει την ομάδα. Θα είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την Ομόνοια στο άμεσο μέλλον. Τον γνωρίζουν κι όλοι οι προπονητές της Εθνικής Σουηδίας. Δεν είναι τυχαίο που είναι διεθνής. Ο Αλιούμ είναι ένας παίκτης με τεράστια προοπτική. Είναι γρήγορος και θα το δείτε στα επόμενα ματς. Ο Άμου είναι ένα σούπερ ταλέντο. Να με θυμηθείτε, στα επερχόμενα μας παιχνίδια θα έχουμε ένα σούπερ ποδοσφαιριστή. Η ιατρική ομάδα παρακολουθεί το θέμα του τραυματισμού του”.

Αν η ομάδα έχει την ποιότητα να κερδίσει το πρωτάθλημα: Βεβαίως και είμαι σίγουρος για την ποιότητα της άμυνας, αλλάξαμε πολλούς σέντερ μπακ. Και εγώ όταν έπαιζα ποδόσφαιρο ήμουν σέντερ μπακ. Ανάμεσα σε αυτούς που επιλέγονται να παίζουν θα πρέπει να δημιουργηθεί η κατάλληλη σχέση στο γήπεδο. Είναι ο Νικόλας , είναι ο Λανγκ, είναι ο Μίλετιτς, είναι ο Κουλιμπαλί που τον γνωρίζω καλά. Υπάρχει η ποιότητα, θα πρέπει κυρίως να επικρατήσει ηρεμία σε αυτούς τους δύο που επιλέγονται να αγωνίζονται κάθε αγώνα.”
Το μήνυμα στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: “Να μείνουν πιστοί στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να μείνουν πιστοί στο πρότζεκτ της ομάδας αυτό που δημιουργείται. Να στηρίζουν τους ποδοσφαιριστές μέχρι το 95ο λεπτό. Μετά το τέλος του παιχνιδιού μπορούν να πουν ότι θέλουν, αλλά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να στηρίζουν την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, γενικότερα το Πράσινο οικοδόμημα και να είναι περήφανοι για όλο αυτό που έχει δημιουργήσει στην φετινή χρονιά η ΟΜΟΝΟΙΑ.”