Home SPORTS NEWS Υποχώρηση 26 θέσεων για Κριστιάνο Ρονάλντο – Κορυφή ο Μέσι!

Υποχώρηση 26 θέσεων για Κριστιάνο Ρονάλντο – Κορυφή ο Μέσι!

Το 2022-23 ήταν αναμφίβολα μια ξέφρενη σεζόν για τον Λιονέλ Μέσι, τόσο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσο και για τη μετέπειτα μετακίνηση του στην Ίντερ Μαϊάμι. Ο Αργεντινός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο εμπορικούς αθλητές παγκοσμίως, τη στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο… κατεδαφίστηκε.


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστα με τους 50 πιο εμπορικούς αθλητές στον κόσμο. Αναμφίβολα, η σεζόν 2022-23 θα μείνει αξέχαστη στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ με την Εθνική Αργεντινής, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η επικερδής μετακίνηση του στο MLS για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Όπως φαίνεται η μεταγραφή του στον σύλλογο της Φλόριντα του χάρισε ακόμη μεγαλύτερη προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Μέσι πιστεύεται ότι ετοιμάζεται να κατακτήσει στα τέλη Οκτωβρίου την όγδοη Χρυσή Μπάλα κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ και θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το άστρο του.

Όπως αναφέρει το Sports Pro Media, η επιτυχία του εντός γηπέδου έχει μεταφραστεί στην εμπορικότητά του, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 50 πιο εμπορικούς αθλητές μόλις τρία χρόνια μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε το 2020.

Ο Μέσι είναι ένας από τους μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πρώτη δεκάδα, συμπεριλαμβανομένης της σταρ της USWNT Μέγκαν Ραπίνο, η οποία αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο. Η συμπαίκτριά της Άλεξ Μόργκαν βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, δύο θέσεις υψηλότερα από τη θέση της στην περσινή λίστα, και ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος ανεβαίνει μία θέση από τη 10η στην ένατη.

Δεύτερος πίσω από τον Μέσι είναι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, με τον σταρ του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι Mikaela Shiffrin βρίσκεται στην έκτη θέση, ακολουθούμενη από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton την Simone Biles και τον νεοφώτιστο παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 Max Verstappen που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Εντύπωση προκαλεί η θέση στην οποία βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέρσι βρισκόταν στην κορυφή της λίστας. Φαίνεται ότι η μετακίνηση του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ… έριξε τις μετοχές του, καθώς φέτος φιγουράρει στην 27η θέση της σχετικής λίστας.

Ο Χάρι Κέιν, φιγουράρει στην 22η θέση της κατάταξης μετά την πολύκροτη μετακίνησή του στην Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, ενώ η πρωταθλήτρια του US Open, Κόκο Γκάουφ, βρίσκεται μόλις μία θέση εκτός της πρώτης δεκάδας στα 19 της χρόνια.

Η κατάταξη καθορίστηκε σε συνεργασία με την NorthStar Solutions Group, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία της, η οποία αξιολογεί τους παγκόσμιους αθλητές σε βασικούς πυλώνες βαθμολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της δύναμης του εμπορικού σήματος και της αγοράς στην οποία απευθύνονται.

Πηγή:sdna.gr