Home TOP NEWS Οι αριθμοί στην άμυνα επιβάλλεται να βελτιωθούν (Στατιστικά)

Οι αριθμοί στην άμυνα επιβάλλεται να βελτιωθούν (Στατιστικά)


Χθες κάναμε αναφορά στα εντυπωσιακά νούμερα της ομάδας στην επίθεση. Μέσα από τα στατιστικά τα οποία παραθέσαμε στο χθεσινό μας άρθρο θελήσαμε να αναδείξουμε την παραγωγικότητα της ομάδας στο επιθετικό τρίτο, αλλά και το ότι μπορεί σε ότι αφορά στην αποτελεσματικότητα να βελτιωθεί.

Σήμερα θα καταπιαστούμε από ένα άλλο νούμερο το οποίο προβληματίζει και είναι μάλλον ο λόγος που σήμερα δεν είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το νούμερο αυτό αφορά στην αμυντική μας λειτουργία.

Στα πρώτα 7 παιχνίδια πρωταθλήματος η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε ήδη 10 γκολ. Και δεν είναι μόνο τα γκολ που δέχεται αλλά κυρίως η ευκολία με την οποία καταφέρνει ο αντίπαλος να φτιάξει ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα μας.

Ενδεικτικό αυτού το γεγονός ότι οι αντίπαλοι μας κατέγραψαν μέχρι σήμερα, συνολικά 74 τελικές προσπάθειες. Είναι κάτι παραπάνω από 10 μέσο όρο ανά παιχνίδι. Για ομάδα η οποία θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πολλές.

Από αυτές τις 74 τελικές των αντιπάλων οι 30 ήταν στον στόχο και οι 10 πήγαν στα δίκτυα.

Αναλυτικά:

Μέσος όρος γκολ που δεχόμαστε ανά παιχνίδι 1,4

Μέσος όρος τελικών προσπάθειών που δεχόμαστε ανά παιχνίδι 10,6

Μέσος όρος σουτ στο στόχο που δεχόμαστε 4,3

 

Συμπερασματικά, η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει. Βέβαια θα πρέπει να βρεθεί και ο τρόπος ώστε να μην θυσιάσουμε το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσιάζουμε επιθετικά. Αν η τεχνική ομάδα βρει την ισορροπία τότε θα πάμε πάρα πολύ καλά. Τα νούμερα ωστόσο στην άμυνα μας πρέπει άμεσα να βελτιωθούν.