Home TOP NEWS Κι όμως… τα στατιστικά λένε πως τα 17 γκολ στην επίθεση είναι...

Κι όμως… τα στατιστικά λένε πως τα 17 γκολ στην επίθεση είναι λίγα


Τα 17 γκολ που σημείωσε μέχρι σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ την κατατάσσουν στον σχετικό πίνακα, αυτό των πιο παραγωγικών ομάδων στο πρωτάθλημα, στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είμαστε σήμερα η πρώτη επίθεση και μας ακολουθούν η Ανόρθωση που σκόραρε 16 φορές και οι Πάφος και Άρης που σκόραραν από 15 τέρματα.

Βγήκε νωρίτερα και το θέμα από την ΟΜΟΝΟΙΑ για το σχετικό στατιστικό, το οποίο είναι κορυφαίο για την ομάδα μας τα τελευταία 18 χρόνια.

Θα το επεκτείνουμε ωστόσο διότι αυτό που είθισται να λέγεται, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ισχύει απόλυτα στην περίπτωση μας.

Τα 17 γκολ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός αριθμός στις πρώτες 7 αγωνιστικές, θα μπορούσε όμως να ήταν πολύ, μα πολύ καλύτερος.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε 103 προσπάθειες για γκολ.

Αναλυτικά:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε μπροστά στο αντίπαλο τέρμα 18 φάσεις με τη Νέα Σαλαμίνα, 14 φάσεις με την Καρμιώτισσα, 9 φάσεις με το Αποέλ, 8 φάσεις με την ΑΕΛ, 23 φάσεις με τη Δόξα και 21 φάσεις με την ΑΕΖ.

Ο μέσος όρος των ολοκληρωμένων προσπάθειων στα παιχνίδια της μέχρι τώρα είναι 14,7. Οι σχεδόν 15 ευκαιρίες για γκολ ανά παιχνίδι είναι αριθμός εντυπωσιακός και ενδεικτικός του επιθετικού προσανατολισμού που έχει η ομάδα.

Από αυτές τις 103 προσπάθειες οι 53 πήγαν στον στόχο. Οπότε με αυτά τα στατιστικά δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως τα 17 γκολ που σκοράραμε ίσως να είναι και λίγα.

Το παραγωγικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η ομάδα αρέσει. Όμως πλέον, ειδικά τώρα που μπαίνουμε σε μία σειρά παιχνιδιών με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς, θα πρέπει να ανεβάσουμε και το ποσοστό μας στις επιτυχημένες προσπάθειες.

Ξαναλέμε πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και τα περιθωρία για να ανεβάσει η ομάδα ακόμη περισσότερο τους αριθμούς της σε αυτόν τον τομέα, είναι μεγάλο.

Αναλυτικά:

Μέσος όρος τελικών προσπάθειων ανά παιχνίδι 14,7

Μέσος όρος τελικών προσπάθειών στον στόχο ανά παιχνίδι 7,5

Μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι 2,4