Home TOP NEWS Οι διεκδικητές και το πρόγραμμα τους μέχρι το τέλος του 1ου γύρου

Οι διεκδικητές και το πρόγραμμα τους μέχρι το τέλος του 1ου γύρου


Η κούρσα για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή προμηνύεται από νωρίς συναρπαστική. Οκτώ αγωνιστικές έχουν ήδη ολοκληρωθεί και σήμερα την πρωτοπόρο ομάδα χωρίζουν μόλις 4 βαθμοί από την 6η στη βαθμολογία.

Οι διαφορές είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες και έχουμε να περιμένουμε μία μάχη το αποτέλεσμα της να είναι απρόβλεπτο.

Ο Απόλλων  έχει 18 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι έκανε κακό ξεκίνημα με ισοπαλίες με Οθέλλο και Νέα Σαλαμίνα. Οι πέντε συνεχόμενες νίκες του, έξι στο σύνολο, από την ημέρα που ανέλαβε ο Μιλόγεβιτς και η ισοπαλία του στο ΓΣΠ με το Αποέλ, τον τοποθετούν μόνο στη πρώτη θέση. Είναι μαζί με την ΟΜΟΝΟΙΑ οι μοναδικές αήττητες ομάδες μέχρι στιγμής. Βέβαια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχει 4 διαδοχικά ντέρμπι ενώ στη 13η αγωνιστική θα πάει Δασάκι.

Αναλυτικά:

Απόλλων – Πάφος, ΟΜΟΝΟΙΑ – Απόλλων, Απόλλων – ΑΕΚ, Απόλλων – Ανόρθωση και Εθνικός – Απόλλων

Ακολουθεί μία τριάδα ομάδων που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς.

Ο Άρης έκανε ιδανικό ξεκίνημα κερδίζοντας στη Λεμεσό την ΑΕΚ ενώ έκανε το καθήκον του και στα παιχνίδια που ακολούθησαν με Δόξα και ΑΕΖ. Η πρώτη του απώλεια βαθμών ήταν σε εκείνο το ισόπαλο 1-1 με τη Πάφο στη Λεμεσό, ακολούθησε η ισοπαλία με την ΟΜΟΝΟΙΑ στο ΓΣΠ και η ήττα από τον Απόλλωνα. Ήταν σπουδαία η νίκη του στο Παπαδόπουλος και σχετικά εύκολη η επικράτηση του επί του Εθνικού. Με παιχνίδια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ να είναι μπροστά του, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχει πέντε παιχνίδια εκ των οποίων μόνο το ένα είναι με ομάδα διεκδικήτρια.

Αναλυτικά:

Οθέλλος – Άρης, Άρης – Νέα Σαλαμίνα, Καρμιώτισσα – Άρης, Άρης – Αποέλ και ΑΕΛ – Άρης

Το Αποέλ έχει καταγράψει απώλειες μόνο με ομάδες διεκδικήτριες ενώ πέτυχε σημαντική νίκη επί της Πάφου σε εξ αναβολής παιχνίδι. Δεν έχει καταγράψει καμία απώλεια με τους μικρούς κι αυτό είναι που το βάζει… μέσα. Από τα πέντε παιχνίδια μέχρι τη 13η αγωνιστική, τα δύο θεωρούνται ντέρμπι.

Αναλυτικά:

Καρμιώτισσα – Αποέλ, ΑΕΚ – Αποέλ, Αποέλ – ΑΕΛ, Άρης – Αποέλ και Αποέλ – Δόξα

Η Ανόρθωση κάνει μέχρι στιγμής πορεία πρωταθλητισμού και το στοίχημα γι’ αυτήν είναι να αντέξει μέχρι τέλους. Οι 17 βαθμοί δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, τα 4 από τα πέντε παιχνίδια είναι ντέρμπι.

Αναλυτικά:

Ανόρθωση – ΑΕΖ, Πάφος – Ανόρθωση, Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ, Απόλλων – Ανόρθωση και Ανόρθωση ΑΕΚ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι 5η με 16 βαθμούς, δύο πίσω από την κορυφή. Θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πέταξε βαθμούς εκτός προγράμματος, αν και οι επιτυχίες της με Αποέλ και Πάφο της δίνουν δικαίωμα να βρίσκεται σήμερα σε θέση βολής. Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές είναι εξαιρετικά σημαντικές για το πλασάρισμα της στη βαθμολογία με το τέλος του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά:

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕΚ, ΟΜΟΝΟΙΑ – Απόλλων, Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ – Εθνικός και Οθέλλος – ΟΜΟΝΟΙΑ

Η Πάφος παρουσιάζεται ασταθής και αυτό τη φέρνει στην 6η θέση με 14 βαθμούς. Η ποιότητα του ρόστερ της και η πλειάδα επιλογών που έχει ο προπονητής της λένε ότι σε κάποια φάση θα πρέπει να βρει τα πόδια της. Οι 4 βαθμοί από την κορυφή δεν λένε τίποτα σήμερα, θα πρέπει ωστόσο να καταγράψει συνεχόμενες επιτυχίες για να παραμείνει κοντά. Έχει μπροστά της δύο παιχνίδια με διεκδικητές και θα κλείσει τον πρώτο γύρο με μία τριάδα αγώνων πιο βατών.

Αναλυτικά:

Απόλλων – Πάφος, Πάφος – Ανόρθωση, Εθνικός – Πάφος, Πάφος – Οθέλλος και Νέα Σαλαμίνα – Πάφος

Η ΑΕΚ έχει μείνει κάπως πίσω δεν είναι οριστικά εκτός αν και το πρόγραμμα της μέχρι την ολοκιλήρωση του πρώτου γύρου είναι σίγουρα το δυσκολότερο όλων.

Αναλυτικά:

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ, ΑΕΚ – Αποέλ, Απόλλων – ΑΕΚ, ΑΕΚ – ΑΕΛ και Ανόρθωση – ΑΕΚ