Home TOP NEWS Το αγωνιστικό προφίλ της αντιπάλου μας μέσα από τους αριθμούς

Το αγωνιστικό προφίλ της αντιπάλου μας μέσα από τους αριθμούς


Ενδιαφέροντα στατιστικά τα οποία δεικνύουν το προφίλ της αντιπάλου μας, καταγράφονται στις πρώτες 8 αγωνιστικές. Η ΑΕΚ, η οποία έχει σήμερα 12 βαθμούς έχοντας πετύχει τρεις νίκες, έφερε 3 ισοπαλίες και χάνοντας 2 φορές, παρουσιάζει κάπως αλλοπρόσαλλη εικόνα.

Είναι ομάδα η οποία αρέσκεται στο παιχνίδι κατοχής, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως μπορεί μέσα από αυτό να γίνει και παραγωγική. Μάλιστα οι αγώνες στους οποίους κράτησε περισσότερο τη μπάλα από την αντίπαλο της, δεν ήταν για αυτήν νικηφόροι.

Το 70 τοις εκατό με τη Νέα Σαλαμίνα έφερε μόλις 7 τελικές προσπάθειες με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται ισόπαλο 1-1, ενώ το 68 τοις εκατό με την ΑΕΖ και οι 20 τελικές ήταν ανούσια αφού υπέστη τη μία από τις τρεις της ήττες.

Βέβαια προέρχεται από ένα άκρως παραγωγικό ματς, αυτό με την Καρμιώτισσα στο οποίο, πέρα από τα πέντε γκολ που σημείωσε, κατέγραψε άλλες 15 τελικές (20 στο σύνολο) και είχε την εδαφική υπεροχή με 60 τοις εκατό.

Ήταν απόλυτα μοιρασμένα τα παιχνίδια της με Πάφο και Άρη (ισοπαλία και ήττα αντίστοιχα).

Είναι μεν καλή ομάδα, έχει βέβαια τα αμυντικά της θέματα αφού δέχθηκε μέχρι τώρα 13 γκολ. Σκόραρε 17 φορές και από αυτά τα εννέα προήλθαν από τον κεντρικό επιθετικό της, τον 31χρονο Ισπανό Φραν Σολ.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί πως η ομάδα του Όλτρα αρχίζει να βρίσκει πολύ καλύτερα πατήματα τελευταία. Θα μπορούσε να φύγει κι αυτή με νίκη από τη Πάφο (0-0) στο προτελευταίο της παιχνίδι.

Θα είναι σίγουρα ένας αγώνας που θα κριθεί και στην τακτική. Είναι ομάδα που δέχεται φάσεις, ο μέσος όρος της είναι περίπου 9 ανά παιχνίδι, και αν η ΟΜΟΝΟΙΑ γίνει αποτελεσματική θα κερδίσει.