Home TOP NEWS Το προφίλ του Duje Strukan και… το Κυπριακό παρελθόν

Το προφίλ του Duje Strukan και… το Κυπριακό παρελθόν

Η ΚΟΠ έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης, γνωστούς τους διαιτητές του αυριανού ντέρμπι με την Ανόρθωση, το οποίο θα γίνει στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.


Αυτός που ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση, είναι ο 39χρόνος, Κροάτης διαιτητής, Duje Strukan, ο οποίος στο παρελθόν σφύριξε ξανά για λογαριασμό Κυπριακών ομάδων.

Την φετινή σεζόν ο Strukan σφύριξε σε συνολικά 12 παιχνίδια, σε 9 παιχνίδια για το πρωτάθλημα Κροατίας, σε 2 για το Europa League και σε 1 για τα προκριματικά του Champions League. Σε αυτά έβγαλε 49 κίτρινες κάρτες, απέβαλε μια φορά ποδοσφαιριστή με δύο κίτρινες, μια με απευθείας κόκκινη και τέσσερις φορες έδειξε την άσπρη βούλα.

Συνολικά στην καριέρα του ο Duje Strukan σφύριξε σε 233 παιχνίδια, τα πλείστα από αυτά ήταν για το πρωτάθλημα Κροατίας, ενώ άλλη μία φορά κλήθηκε να διευθύνει παιχνίδι πρωταιθλήματος και συγκεκριμένα το ΑΕΛ – Αποέλ τον Ιανουάριο του 2023, όπου έδειξε 8 κίτρινες και απέβαλε τον Εφραίμ με δύο κίτρινες.

Επίσης ο Κροάτης ρεφ σφύριξε παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με την Σκωτία και απέβαλε τον Νικόλα Ιωάννου, ενώ ήταν και ο ρεφ στον Ευρωπαίκό αγώνα του Άρη με την Ρακόφ.

Όσον αφορά τους αριθμούς του Strukan, στα 233 παιχνίδι που σφύριξε έδειξε 1076 κίτρινες, 36 φορές απέβαλε ποδοσφαιριστές με δεύτερη κίτρινη, 17 φορές έκανε χρήση της κόκκινης και 60 φορές έδειξε την άσπρη βούλα.