Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι ηγέτες έχουν αποστολή

Οι ηγέτες έχουν αποστολή


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ / GoalNews 16/10/13

Ποδοσφαιριστές ηγέτες έχει στο ρόστερ της Ομόνοιας, ωστόσο ακόμη δεν έχουν παρουσιάσει το πρόσωπο που όλοι αναμένουν.

Ένας από τους πολλούς λόγους που η ομάδα ακόμη δεν έχει πιάσει την απόδοση που όλοι προσδοκούν στον σύλλογο.

Το ματς με την ΑΕΚ είναι σημαντικό και επιβάλλεται να είναι νικηφόρο, για να μη χάσουν οι πράσινοι το τρένο της διάκρισης τόσο νωρίς, όπως έγινε πέρσι. Ο βαθμός δυσκολίας μεγάλος, αφού το παιχνίδι είναι ντέρμπι, με αντίπαλο που έχει τις ίδιες υψηλές φιλοδοξίες και έδειξε το προηγούμενο διάστημα πως έχει αξιόλογο σύνολο.

Στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Ομόνοια, βαθμολογική και όχι μόνο, η παρουσία ποδοσφαιριστών όπως οι Γιώργος Εφραίμ, Νούνο Ασίς, Λεάντρο Μαρκολίνι και Ζοάο Πάουλο Αντράδε κρίνεται σημαντική αν όχι καταλυτική. Έχουν την ικανότητα να σηκώσουν την ομάδα στους ώμους τους, να την πάρουν από το χέρι και να την οδηγήσουν σε επιτυχίες. Και οι τέσσερίς τους ακόμη «ψάχνονται» στη φετινή σεζόν, ωστόσο βάσει του δείγματος των προηγούμενων χρόνων έχουν πολλά να δώσουν ακόμη.

Ναι, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, ωστόσο η απόδοση και η ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Το ματς με την ΑΕΚ προσφέρεται για… ξέσπασμα, τόσο των πιο πάνω παικτών, αλλά και της ομάδας που ψάχνει απεγνωσμένα από την αρχή της σεζόν ένα… ηλεκτροσόκ που θα την οδηγήσει σε εμφανίσεις και αποτελέσματα σαν κι αυτά του δεύτερου μισού της περσινής σεζόν.

Ποιότητα εμπειρία και ταλέντο

Οι Κύπριοι διεθνής και αρχηγός πλέον, Γιώργος Εφραίμ, οι Πορτογάλοι Ασίς και Αντράδε και ο Βραζιλιάνος Λεάντρο, συνδυάζουν ποιότητα, εμπειρία και ταλέντο. Τρίπτυχο ικανό να παρασύρει όλη την ομάδα σε καλή απόδοση, συνδυάζοντας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αξία του πολύπειρου Νούνο Ασίς είναι εγνωσμένη. Κατάφερε μέσα σε μια σεζόν να βγάλει την ποιότητά που κουβαλά και να ανεβάσει επίπεδο. Με μια ενέργεια, είναι ικανός να κάνει τη διαφορά και παράλληλα να ξεσηκώσει την εξέδρα.

Είναι από τους παίκτες που χαίρεται ο φίλαθλος να βλέπει και αξίζει τον κόπο να πληρώσει να πάει στο γήπεδο. Φέτος, ακόμη να φτάσει στα περσινά επίπεδα και όλοι θέλουν να πιστεύουν πως αυτό θα γίνει άμεσα.

Δεν παραγνωρίζεται το γεγονός ότι πάτησε στα 36, όμως παίζει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ως έφηβος. Ο Εφραίμ πέρασε από τραυματισμό και δείχνει σταδιακά να ανεβάζει ρυθμό. Μέσα από τα παιχνίδι θεωρείται βέβαιο πως θα μπορέσει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, να βγάλει το ταλέντο του και να αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία.

Ο Αντράδε είναι από τους λίγους στις πρώτες πέντε αγωνιστικές που ξεχωρίζει και παραμένει σταθερή αξία. Έχει καλές τοποθετήσεις, δυναμικός στις μονομαχίες, ξέρει μπάλα και γενικά είναι από τους πιο ικανούς στόπερ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, βάσει της περσινής του παρουσίας, ώστε να φθάσει στα δικά του στάνταρ.

Η απογοήτευση έως τώρα ακούει στο όνομα Λεάντρο Μαρκολίνι. Ο Βραζιλιάνος, για τον οποίο δόθηκε μεγάλη «μάχη» το καλοκαίρι από τη διοίκηση για να διατηρηθεί στο ρόστερ, είναι σκιά του εαυτού του.

Δεν έχει ανταποκριθεί καθόλου στις προσδοκίες των παραγόντων και του κόσμου. Οι ικανότητές του είναι μεγάλες, αφού από το καλοκαίρι του 2010 που είναι στους πράσινους έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα.

Μάλιστα, αγωνίζεται σε μια νευραλγική θέση, επιτελώντας διπλό ρόλο, ανασταλτικού και επιτελικού μέσου, αφού είναι σε θέση να ανακόπτει και να δημιουργεί και όταν δεν είναι στα καλά του επηρεάζεται όλη η ομάδα. Εναπόκειται στον ίδιο να ανεβάσει την απόδοσή του, «τραβώντας» και την ομάδα μαζί του.