Home SPORTS NEWS «Μικρές στο μάτι»… μεγάλες στο χορτάρι!

«Μικρές στο μάτι»… μεγάλες στο χορτάρι!


Ο πληθυσμός μιας χώρας δεν αποτελεί κριτήριο για ένα δυνατό σχηματισμό ομάδας ποδοσφαίρου. Θα πίστευε κανείς, πως όσο μεγαλύτερη πληθυσμιακά είναι μια χώρα, τόσες και οι πιθανότητες ανακάλυψης ποδοσφαιρικών ταλέντων. Κάτι τέτοιο, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, αφού χώρες όπως η Κίνα, Ινδία, Καναδάς, δεν παρουσιάζουν κάνενα ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον με τις εθνικές τους ομάδες, ενώ κάποιες άλλες μεγαλουργούν στα γήπεδα!

Ας δούμε λοιπόν ποιές είναι οι καλύτερες ομάδες μικρών κρατών, σε μια «αντίστροφη» καταμέτρηση! Μπορείτε να μαντέψετε το Top 5;

5. Ολλανδία- πληθυσμός 16 εκατομμύρια:

Αν και η Ολλανδία, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ το Μουντιάλ έχει μια δυνατή ποδοσφαιρική ομάδα με παίκτες θρύλους, όπως οι Φαν Μπάστεν, Κρόιφ, Ράικαρντ, αλλά και τους νεότερους Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Γοϋέσλι Σνάιντερ και Άριεν Ρόμπεν. Έχει διεκδικήσει 3 φορές τη κούπα του Μουντιάλ φτάνοντας στο τελικό. Η πιο πρόσφατη απόπειρα ήταν το 2010 στο τελικό με την Ισπάνια.

4. Βέλγιο- πληθυσμός 11 εκατομμύρια:

Η 4η θέση το 1987 είναι η υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει το Βέλγιο στο Μουντιάλ. Η χώρα αποτελεί φυτώριο παικτών, όπως οι παλιότεροι, Ζαν Μαρί Παφ, Μισέλ Πρεντόμ, Ζαν Σελεμάν, αλλά και οι νεότεροι, Εντέν Αζάρ, Τιμπό Κουρτουά, Βερτόγκεν, Ρομέλο Λουκάκου και Κέβιν Ντε Μπρούιν.

3. Πορτογαλία- πληθυσμός 10 εκατομμύρια:

Πορτογαλία ή αλλιώς η «απειλή» για όλες τις άλλες χώρες, που παρακαλάνε να την αποφύγουν στις κληρώσεις των ομίλων. Το 1966 και το 2006 κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά. Το 2010 προκρίθηκε στη φάση των 16, αλλά η «γειτόνισσα Ισπανία» της έκοψε την πορεία. Ρονάλντο, Φίγκο, Ρουί Κοστά, Εουσέμπιο και… αρχίστε να μετράτε γκολ στα γήπεδα.

2. Κροατία- πληθυσμός 4 εκατομμύρια:

Αν και συμμετέχει επίσημα στο Μουντιάλ απο το 1998, έχει μια αξιοζήλευτη πορεία που πολλές εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου θα επιθυμούσαν. Έφτασε στη τρίτη θέση το 1998, ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ το 2002 και το 2006, κατέλαβε την πρώτη θέση χωρίς να δεχτεί καμία ήττα. Αντιπροσωπευτικότεροι ποδοσφαιριστές είναι οι Νταβόρ Σούκερ, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ντάριο Σρνα και Σβόνιμιρ Μπόμπαν.

1. Ουρουγουάη- πληθυσμός 3 εκατομμύρια:

Καμία έκπληξη για την πρώτη θέση! Αν κάποια χώρα αποδεικνύει οτι είναι υπολογίσιμη δύναμη παρά το μέγεθός της, είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της μικρής χώρας της Λατινικής Αμερικής. Η Ουρουγουάη, έχει φέρει 2 φορές την κούπα του Μουντιάλ στο σπίτι της (1930, 1950), ενώ το 1954, 1970 και 2010 την διεκδίκησε με σθένος, φτάνοντας στη 4η θέση.

Η εθνική Ουρουγουάης είναι μία απο τις ιστορικότερες ομάδες. Εθνικοί ποδοσφαιρικοί ήρωες είναι οι Έντσο Φρανσεσκόλι, Αλβάρο Ρεκόμπα (πρώην παίκτης Πανιωνίου), Λουίς Σουάρες, Ντιέγκο Λουγκάνο, Φορλάν, ο Σεπάστιαν Αμπρέου, γνωστός και ως “Λόκο”, που έχει φορέσει και την φανέλα του Άρη στο παρελθόν.

 

Λέτε στο μελλοντικό Top 5 των καλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων απο μικρές χώρες του pamesports, να καταφέρει να μπεί και η Ελλάδα;

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr