Home TOP NEWS Αξιολόγηση φετινών μεταγραφών

Αξιολόγηση φετινών μεταγραφών


Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και έχοντας μπροστά μας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αξίας των νεοφερμένων μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να κάνουμε την αξιολόγηση μας.

Ο Γουίλι Σεμέδο αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία μεταγραφή της ομάδας το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι συμβάλλει στην πολύ καλή εικόνα που βγάζει στα περισσότερα παιχνίδια της η ΟΜΟΝΟΙΑ, αποτελεί αναντικατάστατο παίκτη στην ομάδα και με τα 6 γκολ του και τις δύο του ασίστ είναι μέχρι στιγμής μεταξύ των κορυφαίων, όχι μόνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα.

Δεν είναι τόσο αποδοτικός στην άλλη πλευρά της επίθεσης ο Βέλικο Σίμιτς. Ο Σέρβος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν βασικός στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και σίγουρα περίμεναν στην ομάδα περισσότερα από αυτόν. Για την ώρα αναμένουμε την επιστροφή του από τον τραυματισμό, με τη θέση του πάντως στην εντεκάδα να είναι πλέον διαπραγματεύσιμη, ύστερα από το ανέβασμα του Λοΐζου.

Ο Κουλιμπαλί πέρασε μία πολύ δύσκολη πρώτη περίοδο στην ομάδα. Είναι γεγονός πως το ξεκίνημα του ήταν ανησυχητικό. Έδειχνε να μην προσαρμόζεται, να μην πατά καλά στο γήπεδο, να έχει έλλειψη αυτοπεποίθηση και να κάνει λάθη. Δεν έδειχνε να είναι ο ηγέτης για τον οποίο έγινε λόγος στην αρχή. Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν. Δίπλα στον Νικόλα Παναγιώτου, ο Γαλλοαφρικανός παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ένα έντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Έχει βάλει δυναμισμό στο παιχνίδι του και είναι φανερό πως ανέβασε ψυχολογία. Θα λέγαμε πως όντως ήταν βιαστική η εξαγωγή συμπερασμάτων για τον Κουλιμπαλί ο οποίος μπορεί σίγουρα να βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Τα πάει εξαιρετικά ο Σιπριάνο. Ο Βραζιλιάνος ήρθε για να αποτελέσει δεύτερη επιλογή δίπλα στον Λέτσικς, ωστόσο οι παρουσία του στο γήπεδο τον έθεσε ως την βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Αν και στο ξεκίνημα έδειχνε κάπως έξω από τα νερά του η συνέχεια ήταν για τον ίδιο κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο μπορεί να κτίσει τα επόμενα χρόνια.

Σε ότι αφορά στον Φράνσον είμαστε όλοι στην αναμονή. Δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα με τη μέχρι τώρα παρουσία του. Ο Σουηδός, ο οποίος αποκτήθηκε για να αποτελέσει ηγετική μορφή στο κέντρο, δεν δείχνει να είναι ακόμα σε θέση να αναλάβει αυτό το ρόλο. Ήρθε μεν ανέτοιμος, έχει περάσει όμως πολύς καιρός από τότε που αποκτήθηκε και θα έπρεπε μέχρι σήμερα να μπορεί να δώσει περισσότερα. Θα δούμε βέβαια στη συνέχεια πως θα τον χειριστεί η τεχνική ομάδα.

Εξαιρετικός παρουσιάζεται ο Αλιούμ. Ο μικρός, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Γκάμπια, είναι παίκτης της διαφοράς και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Για την ώρα παίρνει λίγα λεπτά σε κάθε παιχνίδι, τα οποία δείχνει να αξιοποιεί. Ήδη θα πρέπει να σκέφτεται ο προπονητής το σενάριο να τον ρίξει από την αρχή σε κάποιο παιχνίδι. Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται το ερχόμενο Μάιο και η ομάδα δικαιούται να ενεργοποιήσει το option αγορά του.

Αναμένουμε να δούμε τον Αμό σε επίσημο παιχνίδι, περιμένουμε βεβαίως και την επιστροφή του Εράκοβιτς από τον τραυματισμό του.