Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η ΟΜΟΝΟΙΑ με ανάρτηση της κάνει αναφορά για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού η οποία έχει καθιερώθει να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.


Η ανάρτηση:

20 Νοεμβρίου: Έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού καθώς υπενθυμίζει την επέτειο της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989), ενός νομικά δεσμευτικού συνόλου δικαιωμάτων που ισχύουν για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά.

Για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού και τη διαμόρφωση μιας υγιούς και ισορροπημένης προσωπικότητας, απαιτείται να απολαμβάνει τα δικαιώματα της επιβίωσης, της προστασίας, της εξέλιξης και της συμμετοχής.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, ειδικά στις εμπόλεμες ζώνες, παιδιά βιώνουν συνθήκες διαβίωσης που υποβιβάζουν την ποιότητα και το επίπεδο ζωής τους και τους δημιουργούν τραυματικές εμπειρίες, ενώ η παιδική εργασία εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα.

Επιβάλλεται οι πολιτικές διασφάλισης των παιδιών και των δικαιωμάτων τους να τηρούνται. Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου!