Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όταν οι δύο μεγάλες ζυθοποιείες της Κύπρου έριζαν για τη χορηγία στη...

Όταν οι δύο μεγάλες ζυθοποιείες της Κύπρου έριζαν για τη χορηγία στη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Διαβάστε το εξαιρετικό θέμα που αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook Omonia Nicosia Collections.Τριάντα σχεδόν χρόνια προηγουμένως οι δύο μεγάλες εταιρείες ζυθοποιείας του νησιού «μονομάχησαν» για να βάλουν το όνομα τους στη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας της Κύπρου.

Αναλυτικά:

To καλοκαίρι του 1994, η κατά γενική ομολογία πολύ πετυχημένη διετής συνεργασία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την εταιρεία Lois (Jeans), σαν κύριος χορηγός στο μπροστινό μέρος της φανέλας της, είχε φτάσει στο τέλος. Ήταν όντως φανελλάρα αυτή με της οριζόντιες ρίγες, τον κόκκινο ταύρο και το κεντητό τριφύλλι, που συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1993 και του κυπέλλου το 1994.

Συμμετέχοντας στο Κύπελλο Κυπελλούχων, η ΟΜΟΝΟΙΑ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον Ά Γύρο την Τιλιγκούλ Τιρασπόλ. Με “ορφανό” τον κύριο χορηγό, η εταιρεία Carlsberg έκανε τη προσφορά της και το λογότυπο της “κέρδισε” θέση στη φανέλα του τριφυλλιού για τα δύο παιχνίδια με τους Μολδαβούς.

Αφού ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Τιλιγκούλ με δύο νίκες, η ΟΜΟΝΟΙΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον Β Γύρο την φημισμένη Άρσεναλ. Σαφώς με πολύ εμπορικότερο αντίπαλο αυτή τη φορά, το “κενό” στην πράσινη εμφάνιση ήταν λογικό να μαγνητίσει αρκετές εταιρείες για πάρουν την πολυπόθητη χορηγία-διαφήμιση. Η εταιρεία ΚΕΟ, όπου τα καλοκαιρινά τουρνουα της τότε ήταν στο απόγειο τους, ήταν ο καλύτερος προσφοροδότης και έτσι “κατάφερε” να φιγουράρει στη φανέλα, αρχικά στο Μακάρειο Στάδιο και έπειτα στο θρυλικό Χάιμπουρι, όπου όπως ήταν λογικό, ήταν στραμμένα τα βλέμματα ολόκληρης της Βρετανίας.

Η χορηγική συμφωνία ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΕΟ στην Ευρώπη, φάνηκε να έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αφού η ΚΕΟ παρέμεινε σαν μέγας χορηγός και στο εγχώριο πρωτάθλημα της σεζόν 1994-1995. Ήταν τόσο ευχαριστημένες οι δύο πλευρές, που η συνεργασία τους διήρκησε μέχρι το 2001 (7 χρόνια), καθιστώντας την, την μακροβιότερη κύρια χορηγική συμφωνία που είχε ποτέ η ΟΜΟΝΟΙΑ, από το 1984 που πρωτόβαλε χορηγό στην φανέλα της, μέχρι και σήμερα.