Home TOP NEWS Post Game: Ικανοποίηση, ηρεμία, τώρα λίγη ξεκούραση και βλέπουμε μπροστά

Post Game: Ικανοποίηση, ηρεμία, τώρα λίγη ξεκούραση και βλέπουμε μπροστά


H χθεσινοβραδινή μας νίκη στο γήπεδο «Αμμόχωστος» είναι σπουδαία από κάθε άποψη. Οι τρεις βαθμοί μας ανέβασαν, έστω προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, ήρθαν ύστερα από έναν αγώνα εξαιρετικά δύσκολο απέναντι σε μία άκρως διεκδικητική ομάδα, ενώ ήταν μία επιτυχία που συνδυάστηκε με πάρα πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο από παίκτες και προπονητή.

Είχαμε προειδοποιήσει για τον Οθέλλο. Είχαμε πει ότι πρόκειται για σκληροτράχηλη ομάδα, που έχασε δύσκολα τους αγώνες του με τους μεγάλους και χθες έδειξε πως διαθέτει και επιθετική ποιότητα. Δεν είναι ομάδα για να την υποτιμάς και αυτό θα φανεί και στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, παρά το κακό μας διάστημα στο πρώτο 45 λεπτο, εκείνο το γκολ του Κούσουλου στο τέλος ήταν το κλειδί. Το δεύτερο μέρος μας ανήκε και θα μπορούσε η νίκη μας να ερχόταν και με μεγαλύτερο σκορ.

Κλειδί ήταν επίσης η τρομερή εμφάνιση που έκαναν Νικόλας και Κουλιμπαλί στην άμυνα. Ενδεχομένως μάλιστα ο Γαλλοαφρικανός να ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας, ειδικά στο διάστημα στο οποίο δεχθήκαμε πίεση.

Οι ακραίοι αμυντικοί μας Σιπριάνο και Μάθιους αντιμετώπισαν δυσκολίες, περισσότερες ο Βραζιλιάνος ο οποίος όμως ανέβηκε στο δεύτερο μέρος και στήριξε αρκετά τον Σεμέδο. Ο Μάθιους έκανε σχετικά καλό παιχνίδι μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του.

Στο κέντρο Κούσουλος και Μπασιρού έτρεξαν αρκετά. Ο Κούσου μάλιστα ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών αφού σκόραρε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου πριν αντικατασταθεί αναγκαστικά. Ανέβηκε πολύ ο Μπασιρού και σε αυτό βοήθησε στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Χαράλαμπου ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Ο Φουάντ έδωσε και την υπέροχη κάθετη πάσα στο δεύτερο μας γκολ.

Άλλαξε το ρυθμό της ομάδας στο κέντρο ο Χάμπος στην επανάληψη, ήταν πραγματικά παντού, πήρε και κάποιες τελικές πάνω του που δεν του βγήκαν, είχε και τις επινοήσεις του με κάποιες ωραίες μεταβιβάσεις.

Ο Μπέζους φάνηκε ότι έχασε λίγο το ρυθμό του. Οι απουσία στους τελευταίους δύο αγώνες έγινε εμφανές ότι τον επηρέασε. Δεν είναι ότι δεν ήταν καλός, όμως δεν είδαμε αυτά που ξέρουμε πως μπορεί να κάνει ο Ουκρανός. Έδωσε παντως τις βοήθειες του κι αυτός.

Ο Σεμέδο απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι παίκτης βαρόμετρο στον αγωνιστικό χώρο. Ο τρόπος με τον οποίο ανεβάζει την ομάδα, η εξαιρετική υποδοχή του και ο χειρισμός της μπάλας όταν πρέπει να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι, η ικανότητα του να δημιουργεί φάσεις, να τελειώνει φάσεις, το ασταμάτητο τρέξιμο και η συμβολή του στο ανασταλτικό κομμάτι τον κάνουν υπερπολύτιμο. Χθες είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και έκανε όλα τα παραπάνω εκτός από το να σκοράρει. Ήταν εξαιρετικός κυρίως στο δεύτερο μέρος. Είναι παίκτης που σηκώνει συνέχεια την ομάδα στους ώμους του.

Για τον Αλιούμ τι να πούμε; Έγινε χθες πρόσωπο του αγώνα με το νικητήριο γκολ που σημείωσε. Δεν τον έβαλαν στο παιχνίδι οι συμπαίκτες του στο πρώτο μέρος, αυτό άλλαξε στην επανάληψη και από τη στιγμή που μεταφέραμε το παιχνίδι και στη δεξιά πλευρά, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τα πάνω της. Τρέχει, πιέζει, έχει επιστροφές, ντριμπλάρει, σκοράρει. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας προπονητής από έναν παίκτη του.

Και ο Καρίμ είχε τη συνεισφορά του. Μπορεί να μην κατάφερε να τελιώσει κάποια φάση, ως κεντρικός επιθετικός, αν και είχε κάποιες προσπάθειες στην αντίπαλη περιοχή, βοήθησε όμως στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά και αμυντικά όποτε χρειάστηκε. Έδωσε πολλά τρεξίματα και τον ένιωσε πίσω η άμυνα του Οθέλλου.

Έπαιξαν στο δεύτερο μέρος οι Ψάλτης, Φράνσον και Λανγκ που μπήκαν αλλαγή. Αξίζουν πολλά μπράβο στον Πάρη ο οποίος ύστερα από καιρό κλήθηκε να βοηθήσει σε ένα απαιτητικό παιχνίδι και στο διάστημα που αγωνίστηκε δήλωσε παρών. Είναι δείγμα ετοιμότητας, ψυχολογική και αγωνιστικής, αλλά και χαρακτρήρα.

Ο Φράνσον έπαιξε λίγο. Πήρε μπάλα, προσπάθησε να βγάλει κάποιες κάθετες μεταβιβάσει στην επίθεση, είχε κάποιες κερδισμένες μονομαχίες στο κέντρο και σίγουρα είναι παιχνίδι που θα του δώσει ψυχολογία.

Ο Λανγκ μπήκε στο τέλος ως επιπρόσθετος στη διάδα στης άμυνας.

Λίγα πράγματα χρειάστηκε να κάνει ο Φαμπιάνο στο παιχνίδι. Είχε 1-2επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, δεν έχει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε.

Οι τραυματισμοί των Κούσουλου και Μάθιους, οι τρίτες κίτρινες για Αλιούμ και Χαραλάμπους μπαίνουν στα αρνητικά του αγώνα.

Μπαρούμε όμως σήμερα να είμαστε χαρούμενοι για την επιτυχία μας, να απολάυσουμε το Σαββατοκυρίακο μας με ηρεμία, να ξεκουραστούμε και να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα και πάλι στο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει ότι είναι ομάδα με ικανότητες και χαρακτήρα να πετύχει πολλά φέτος και αυτά μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε θετικά και να περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια.