Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ξανά βασικοί, ισοπαλία η Κύπρος

Ξανά βασικοί, ισοπαλία η Κύπρος

Με τον αριθμό 6 ο Φιλιώτης και με τον αριθμό 11 ο Θεράποντος © cfa

Και πάλι στην ενδεκάδα της Εθνικής Νέων ήταν οι Παναγιώτης Θεράποντος και Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης, στο δεύτερο παιχνίδι της Κύπρου για τον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο σημερινό παιχνίδι η Κύπρος κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη ισοπαλία, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, από την Κροατία και συνάμα τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο. Οι Κροάτες προηγήθηκαν από πολύ νωρίς, μόλις στο 2ο λεπτό και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 22ο λεπτό, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 2-0. Στην επανάληψη η Κύπρος κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 76ο λεπτό και να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 95ο λεπτό, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Στον επόμενο αγώνα της η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ και για πάρει την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσει και παράλληλα η Κροατία να χάσει από τους Τσέχους. Ακόμη, αν γίνει αυτό θα πρέπει να καλυφτεί και η διαφορά τερμάτων για να υπερτερεί η Κύπρος σε βάρος των Τσέχων.


Όσο αφορά τους δύο πράσινους, ο Παναγιώτης Θεράποντος αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης είχε μια καλή ευκαιρία στο 59ο λεπτό για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ αντικαταστάθηκε στο 78ο λεπτό. Ο Φιλιώτης αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα παίζοντας στο δεξί άκρο της επίθεσης. Επίσης, βασικοί ξεκίνησαν στο παιχνίδι οι Φάνος Κατελάρης και Ανδρέας Φραγκέσκου, παίκτες που αγωνίζονται δανεικοί από την ΟΜΟΝΟΙΑ στην Αλκή. Οι δύο τους είχαν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στον προηγούμενο αγώνα της ημέρας η Τσεχία κέρδισε με 3-0 το Γιβραλτάρ, κάνοντας 6 τους βαθμούς της και αφήνοντας στην τελευταία θέση την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας χωρίς βαθμό. Η αγωνιστική δράση του ομίλου ολοκληρώνεται την Τρίτη 22 Οκτωβρίου με τους αγώνες Τσεχία – Κροατία και Κύπρος – Γιβραλτάρ από τους οποίους θα εξαρτηθεί η ομάδα που θα ακολουθήσει την Τσεχία στην επόμενη φάση.