Home TOP NEWS Πρώτος Γεννάρης με Γέσπερ

Πρώτος Γεννάρης με Γέσπερ


Είναι ομολογουμένως μία δύσκολη μεταγραφική περίοδος η χειμερινή. Οι ομάδες ψάχνουν μέσα από τα μικρά περιθώρια που τους δίνονται, χρονικά και αριθμητικά, να ανεβάσουν την ποιότητα τους μέσα από κάποιες κινήσεις. Οι παίκτες που θα έρθουν για να αφομοιωθούν με το σύνολο και να κάνουν άμεσα τη διαφορά, είναι δυσεύρετοι.

Οι τελευταίες χειμερινές μεταγραφικές δεν πήγαν και πολύ καλά για την ομάδα μας. Πέρσι ήταν οι Σράντι και Μπεσέντιν, πρόπερσι οι Μάταβς και Λοβέρα, πριν τρία χρόνια ο Τσέποβιτς και βεβαίως τον Ιανουάριο του 2020 ο Ακιντόλα. Μπεσέντιν, Λοβέρα και Ακιντόλα ήρθαν ως δανεικοί και αποχώρησαν λίγους μήνες μετά. Ουδείς εξ αυτών, όσων μετακόμισαν τον Γεννάρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία 4 χρόνια, δεν είναι σήμερα στο ρόστερ μας. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Φέτος το καθεστώς άλλαξε. Με Αθλητικό Διευθυντή τον Γέσπερ Γιάνσον, ο οποίος έχει και τον ρόλο του επικεφαλής στον προγραμματισμό, αναμένουμε να δούμε τι θα φέρει μεταγραφικά ο προσεχής Ιανουάριος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η ομάδα θα χρειαστεί 2-3 μεταγραφικές περιόδους για να διαμορφώσει ένα ρόστερ έτοιμο να μπορέσει να ικανοποιήσει τους μεγάλους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίοι είναι αδιαπραγμάτευτοι. Διεκδίκηση τίτλων και διακρίσεις Ευρωπαϊκές.

Έχουμε ήδη διανύσει, με τον Γέσπερ Γιάνσον στο τιμόνι του αγωνιστικού σχεδιασμού την πρώτη, το περασμένο καλοκαίρι.

Σεμέδο, Σίμιτς, Σιπριάνο, Κουλιμπαλί, Αλιούμ, Φράνσον, Προκοπίου και Αμό είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ηλικιακά δίνουν τη δυνατότητα να κτίσουμε πάνω τους στη συνέχεια. Τονίζουμε το ηλικιακά διότι ποιοτικά υπάρχουν ορισμένοι που για την ώρα ακόμα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Πόσες μεταγραφές είναι στον σχεδιασμό να γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα και σε ποιες θέσεις; Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο ρόστερ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 16 ξένοι καταλόγου Α’. Υπάρχει πλάνο για αποχωρήσεις από τώρα;

Ήδη η πρόσθεση απόκτησης τερματοφύλακα έχει γνωστοποιηθεί. Θα γίνει προσπάθεια απόκτησης και επιθετικού. Μπορεί αυτά να μην επιβεβαιώνονται επίσημα από την ίδια την ομάδα όμως μάλλον εννοούνται. Υπάρχει δυνατότητα για 4 κινήσεις και το ερώτημα είναι αν ο Γέσπερ και οι συνεργάτες του θα τις αξιοποιήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί τρία πρωταθλήματα στη Σκανδιναβία. Έχει τελειώσει η σεζόν σε Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία. Είναι αγορές τις οποίες γνωρίζει ο Γιάνσον και ενδεχομένως να υπάρχει καλύτερη προοπτική για μεταγραφές από αυτές τις χώρες αυτή τη περιοδο.

Όπως και να ‘χει, σε λίγες μέρες ανοίγει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, το πρώτο με τον Σουηδό στην ομάδα και αναμένουμε ότι μέσα από τις επιλογές που θα γίνουν, θα δυναμώσει το ρόστερ, θα βελτιωθεί η εικόνα μας και θα μπορέσουμε με νέους και παλιούς παίκτες να κυνηγήσουμε τους στόχους μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι χρήσιμο για την ομάδα να κάνει επιλογές προσωρινότητας. Θα είναι ασφαλώς πολύ καλύτερο αν φέρει εκείνους τους οποίους ο προπονητής θα έχει μαζί του και στην προετοιμασία το ερχόμενο καλοκαίρι και θα υπολογίζει σε αυτούς και στο μέλλον. Παίκτες δηλαδή που θα έρθουν για να μείνουν.