Home TOP NEWS Το πλάνο για να μπορέσουν να αναδειχθούν οι επόμενοι μέσα από την...

Το πλάνο για να μπορέσουν να αναδειχθούν οι επόμενοι μέσα από την Ακαδημία μας


Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Γέσπερ στην ερώτηση που του έγινε για το πλάνο που υπάρχει στην Ακαδημία και τον στόχο να ανέβουν στην πρώτη ομάδα οι επόμενοι, μέσα από τα σπλάχνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η ερώτηση που του έγινε και η απάντηση που έδωσε:

Υπάρχουν ταλέντα από την Ακαδημία μας που θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα; Γιατί ακούσαμε για το πλάνο της Ακαδημίας, αλλά για να είμαστε δίκαιοι τα τελευταία δύο χρόνια δεν αγωνίζονται κάποιοι άλλοι νεαροί πέραν του Λοΐζου, του Χάμπου, του Κακουλλή ή του Μαρίνου που έφυγε. Είδαμε κάποιους νεαρούς στον πάγκο μόνο. Υπάρχουν παίκτες στην Ακαδημία που θα τους αντικαταστήσουν; Που είναι έτοιμοι να αρχίσουν να προπονούνται για να πάρουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα;
«Αυτό είναι που είπα και προηγουμένως, είναι λίγο αντιφατικό. Ζητάμε συνεχώς να έρθουν νέοι παίκτες και την ίδια ώρα θέλουμε να ανέβουν και παίκτες από την Ακαδημία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο ρόστερ για να είμαστε αρκετά καλοί στο να αναπτύξουμε ποδοσφαιριστές και να τους δώσουμε την ευκαιρία. Γιατί υπάρχει ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε τρόπους στην ΟΜΟΝΟΙΑ ώστε οι παίκτες της Ακαδημίας να βρίσκουν τον δρόμο προς την πρώτη ομάδα. Δεν είναι εύκολο από την Κ19 να πάνε απευθείας στην πρώτη ομάδα, η οποία την ίδια ώρα θα πρέπει να παλεύει για να κατακτά τίτλους. Αυτός είναι μάλλον ο πιο δύσκολος στόχος στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή το πώς οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να κάνουν το επόμενο βήμα στην πρώτη ομάδα. Μετά πρέπει να σκεφτείς το μέγεθος και την ισορροπία του ρόστερ. Για να κάνουν το τελευταίο βήμα χρειάζονται δυνατά και ανταγωνιστικά παιχνίδια. Χρειάζονται αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε συνεχώς στην ομάδα. Το πώς το διαχειριζόμαστε αυτό. Με τη συνεργασία και την ατομική προπόνηση. Θα πρέπει να ανεβάσουμε την κουλτούρα της προπόνησης τους για να τους προετοιμάσουμε. Ασφαλώς και δεν πρέπει να αγωνίζονται απλά και μόνο επειδή είναι νεαροί, αλλά γιατί θα είναι αρκετά καλοί παίκτες για να κερδίζουν αγώνες για την ΟΜΟΝΟΙΑ».