Home SPORTS NEWS Τον Μάιο θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!

Τον Μάιο θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!


«Εμείς είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 όποια περίοδο αποφασίσει η ΦΙΦΑ. Όλα τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμα πολύ νωρίτερα», είπε ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ μιλώντας στο pamesports.gr στο περιθώριο της παρουσίασης του αθλητικού προγράμματος της χώρας και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της AIPS.

Σε ερώτηση για τις κλιματολογικές συνθήκες ο κ. Τανί απάντησε ότι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι απαγορευτική η θερμοκρασία στο Κατάρ ενώ τόνισε ότι αποδεδειγμένα με τη νέα τεχνολογία πέτυχαν η θερμοκρασία στα γήπεδα θα είναι ιδανική για ποδοσφαιρικούς αγώνες, (ακόμη και κάτω από 19 βαθμούς!)

Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά προκρίνεται η λύση του Απριλίου/Μαίου σαν ενδιάμεση λύση (Δεκέμβριος του 2021 ή Μάιος-Ιούνιος του 2022) ο κ. Τανί απάντησε διπλωματικά ότι «αυτό εναπόκειται στη ΦΙΦΑ, αλλά εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι όποτε κι αν γίνει».

Σε ερώτηση μας αν οι χορηγοί είναι αυτοί που θα επηρεάσουν την τελική απόφαση είπε «πάντα συνεκτιμώνται όλοι οι παράγοντες αλλά τελικά οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και η ΦΙΦΑ θα είναι αυτές που θα αποφασίσουν».

Αυτή την χρονιά το Κατάρ φιλοξένησε 40 αθλητικά γεγονότα και για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει να διοργανώσει 52, ένα κάθε εβδομάδα του χρόνου. Τον Δεκέμβριο θα λειτουργήσει το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο που θα μπορεί να φιλοξενεί άμεσα 28 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και σε λίγα χρόνια 50 εκατομμύρια επιβάτες. Το ήδη υπάρχον αεροδόμιο υποδέχθηκε το 2013, 22 εκατομμύρια επιβάτες.

«Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κατάρ, τώρα και στο μέλλον, δείχνουν το πάθος και τη δέσμευσή μας για τον αθλητισμό. Συνεχίζουμε την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού μας σχεδίου που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό κέντρο, Ολυμπιακό χωριό, water park, κάτι που παραπέμπει σε μια νέα υποψηφιότητα για Ολυμπιακούς Αγώνες». Αυτό είναι και το όνειρο της μικρής αραβικής χώρας μετά από δύο αποτυχημένες υποψηφιότητες το 2016 και το 2020.

«Ο αθλητισμός είναι ένας καταλύτης για την ανάπτυξη της χώρας μας και την οικονομική επένδυση. Καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο του 2022 και ανεξάρτητα αν θα τα καταφέρουμε στο μέλλον και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουμε μια μόνιμη κληρονομιά για κάθε τόπο», συνέχισε ο κ.Αλ Τανί. «Θα προσπαθήσουμε για τους Αγώνες του 2024 ή του 2028», κατέληξε.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr