Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Προστέθηκε το άρθρο για τη βία κατά των ρεφ

Προστέθηκε το άρθρο για τη βία κατά των ρεφ

1116052_565776193478578_2143277607_o


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ κατά την διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίας, αποφάσισε ομόφωνα να προστεθεί στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς το πιο κάτω άρθρο με άμεση ισχύ:

10.2 (ιζ) «Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών, οποιασδήποτε ομάδας και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος σωματείου χειροδικήσει ή ασκήσει βία κατά διαιτητών εντός σταδίου και σαν αποτέλεσμα, τραυματίσει διαιτητή, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή, για τιμωρία.

Η τιμωρία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αφαίρεση τριών (3) βαθμών την πρώτη φορά, πλέον πρόστιμο και οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη των πιο πάνω τιμωρία, αποφασίσει η Δικαστική Επιτροπή.

Για κάθε επόμενη φορά η Δικαστική Επιτροπή θα αφαιρεί περισσότερους από τρεις (3) βαθμούς.

Η τιμωρία αυτή επιβάλλεται στο Σωματείο πέραν της οποιασδήποτε πιθανής τιμωρίας επιβληθεί σε άτομο ή άτομα, αναφορικά με το ίδιο αδίκημα

Η ποινή αυτή θα ισχύει και για φιλικούς αγώνες. Αν ο φιλικός αγώνας διεξαχθεί εντός της περιόδου που διεξάγεται το Πρωτάθλημα η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται από αυτό το Πρωτάθλημα.

Αν το φιλικό διεξαχθεί μετά την λήξη του Πρωταθλήματος και πριν την έναρξη του νέου, η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται από το νέο Πρωτάθλημα».