Home SPORTS NEWS Ο Τουρέ ζητά δράση κατά του ρατσισμού!

Ο Τουρέ ζητά δράση κατά του ρατσισμού!


Έξω φρενών ήταν ο Γιάγια Τουρέ μετά από το ματς της Σίτι στη Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ, εξαιτίας των ρατσιστικών ύβρεων που δεχόταν κατά τη διάρκειά του. Ο μέσος της αγγλικής ομάδας πρόετεινε δυνατές δράσεις με μακροχρόνιες απαγορεύσης εισόδων στα γήπεδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει βιώσεις τέτοια κατάσταση, όπως και ο Μάριο Μπαλοτέλι που έγινε στόχος στο Europa League το 2012 σε ματς κόντρα στην Πόρτο. Οι “Δράκοι” τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 17 χιλιάδων ευρώ από την ΟΥΕΦΑ, λιγότερα πάντως από αυτά που είχε πληρώσει η Σίτι για την αναβολή της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου για ένα λεπτό.

«Δεν είμαι μόνο απογοητευμένος, είμαι οργισμένος. Πραγματικά απογοητεύτηκα πάρα πολύ με αυτό που έκαναν σήμερα αυτοί οι οπαδοί και νομίζω ότι η UEFA πρέπει να αναλάβει δράση, επειδή οι παίκτες με διαφορετικό χρώμα δέρματος θα βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση. Για μένα, ως αρχηγός, φορούσα ένα περιβραχιόνιο που να λέει “όχι στο ρατσισμό” και απογοητεύτηκα πλήρως. Θέλω να δω την UEFA να αναλαμβάνει δράση.

Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, αλλιώς θα συνεχίσουν έτσι. Ίσως θα μπορούσαν να τιμωρήσουν την έδρα τους, δεν ξέρω, ίσως για ένα- δύο μήνες ή… για ένα-δυο χρόνια! Ο σύλλογος λέει ότι πρέπει να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί. Έχει παραγίνει η κατάσταση. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα. Είναι βλάκες αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά παντα συμβαίνει στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Τουρέ.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δείχνει ότι το έχει πάρει απόφαση να σκληρύνει τη στάση της σε ρατσιστικά ζητήματα και μετά τις ποινές στο Europa League, είναι πιθανόν να δούμε το ίδιο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζιμ Μπόις κάλεσε τις ρωσικές αρχές για την πάταξη του ρατσισμού. Το ζήτημα αυτό δημιουργεί επίσης ανησυχίες για το ρατσισμό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr