Home TOP NEWS Post Game: Ικανοποίηση για τη νίκη, βαθμολογικό και ψυχολογικό ανέβασμα στο ντεμπούτο...

Post Game: Ικανοποίηση για τη νίκη, βαθμολογικό και ψυχολογικό ανέβασμα στο ντεμπούτο Αναστασίου


Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχθούμε πως χθες βράδυ δεν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Άρης ήταν η ομάδα που έπαιξε περισσότερο από εμάς, ήταν η ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες, όμως αντέξαμε στην πίεση που μας άσκησε.

Το ντεμπούτο του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο μας συνδυάστηκε με νίκη, η οποία μας διατηρεί ζωντανούς στο κυνήγι μίας προνομιούχας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Ανεβήκαμε στην 4η θέση της βαθμολογίας, μειώσαμε στους 4 από τη 2η θέση και είμαστε σε θέση βολής από την ΑΕΚ που είναι 3η. Σε έναν όμιλο στον οποίο τα ντέρμπι πλέον θα είναι διαδοχικά, όλα μπορούν να θεωρούνται ανοικτά και πιθανά.

Χθες ο Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με λογική. Τοποθέτησε τους παίκτες στις θέσεις τους και προσπάθησε να προσαρμόσει την ομάδα με βάση τις ανάγκες του παιχνιδιού. Όχι μόνο στο ξεκίνημα αλλά και στην εξέλιξη του αγώνα.

Είχαμε σε άλλο ένα παιχνίδι πολυτιμότερο τον Φαμπιάνο, η άμυνα μας δούλεψε σχετικά καλά κι από τη στιγμή που βρήκαμε πρώτοι την ουσία, σκοράροντας δύο γκολ πριν το ημίχρονο, έπρεπε να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο, να διαχειριστούμε το προβάδισμα μας.

Ακόμα κι όταν ο Άρης μείωσε στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με καλύτερη ψυχολογία, η ΟΜΟΝΟΙΑ φάνηκε ανεπηρέαστη και βγήκε στην επανάληψη με συγκεκριμένο προσανατολισμό. Να κλειστεί πίσω και να βγει στις αντεπιθέσεις.

Όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε να βλέπουμε από την ομάδα, όμως υπό τις περιστάσεις κι αφού κερδίσαμε, δεν μπορούμε να είμαστε και δυσαρεστημένοι. Έλειπαν χθες οι Σίμιτς, Στεπίνσκι, Μπασιρού και Ψάλτης οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν επιλογές.

Το πρώτο στοίχημα το έχει κερδίσει ο νέος προπονητής. Κατάφερε να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών του, να τους κάνει να πιστέψουν πως μπορούν να πετύχουν πράγματα, λειτούργησε στο ντεμπούτο του με λογική στις επιλογές του και τα κατάφερε.

Συνεχίζουμε με καλύτερη ψυχολογία έχοντας μπροστά μας αρχικά τον αγώνα με την ΑΕΖ για το κύπελλο την Τετάρτη, θέλουμε τη νίκη πρόκριση, και ακολούθως την επόμενη Δευτέρα θα φιλοξενήσουμε την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, στοχεύοντας σε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα.