Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ένα αυτόγραφο ετών… 21!

Ένα αυτόγραφο ετών… 21!


Η είδηση για κάθοδο στο νησί μας του Γιόζεφ Τζιούριακ ξύπνησε μνήμες στους φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ένας από τους αναγνώστες, ο φίλος Νικόλας, μοιράζεται μαζί μας την εικόνα με ένα αυτόγραφο 21 ετών αλλά και την ιστορία που το ακολουθεί.

“Διάβασα το άρθρο σας για το μεγάλο Γιόζεφ Τζιούριακ, αν και τις περιόδους 1991-93 που βρισκόταν στην ομάδα μας, εγώ ήμουν μόλις 4-5 χρονών, αυτός ο παίκτης έχει μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμη μου. Μιας και ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί του τότε στο Θρυλικό Μακάρειο, ο ήχος του “Βρουμ-Βρουμ” (έτσι συνδύαζα τότε τα γκολ της ομάδας μας) και το τρελό αεροπλανάκι είναι για μένα μερικές από τις πρώτες αναμνήσεις της αγαπούλας.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, 21 χρόνια μετά, ακόμα έχω ένα από τα αυτόγραφα του τρελού Ούγγρου (ίσως και το μοναδικό στο είδος του). Το συγκεκριμένο αυτόγραφο μου το έκανε δώρο τότε, ο παιδίατρος μου, Δρ. Πέτρος Ιακωβίδης αφού λόγω των σπουδών του στην Ουγγαρία κρατούσε μια φιλική σχέση με τον Τζούριακ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί μας. Όπως βλέπετε είναι υπογραμμένο και φέρει την ημερομηνία 1992″.

Σίγουρα κι άλλοι φίλοι έχουν προσωπικές φωτογραφίες, μια ιστορία να διηγηθούν για τον μεγάλο Ούγγρο, και έχουν ακόμα στο ερμάρι τη φανέλα με το αεροπλανάκι… Όσοι θέλετε να δημοσιευθεί η ιστορία σας, στείλτε μας ένα email στο [email protected].