Home TOP NEWS Το όνειρο του Παπασταύρου ονόματι «Green City Park» και η συνάντηση με...

Το όνειρο του Παπασταύρου ονόματι «Green City Park» και η συνάντηση με τον ΠτΔ


Το ιδιόκτητο γήπεδο είναι το όνειρο ζωής κάθε Ομονοιάτη που παραμένει ανεκπλήρωτο από το 2004. Αποτελεί τον διακαή πόθο όχι μόνο των οπαδών της ομάδας, αλλά και τον μεγάλο στόχο του Σταύρου Παπασταύρου από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα.


Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» γνωρίζει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί αποφέρει στην ομάδα ένα δικό της «σπίτι» γι’ αυτό ήδη κίνησε τις διαδικασίες και έχει κάνει τις προεργασίες για να έχουν οι «πράσινοι» το δικό τους γήπεδο χωρητικότητας 15.000 στα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος στο θέμα της ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου είχε τονίσει πως εντός του Μαρτίου, του μήνα δηλαδή που διανύουμε, θα υπάρξουν ανακοινώσιμες εξελίξεις κι αν κρίνουμε από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, όντως είναι θέμα χρόνου να έχουμε νέα για το Green City Park, όπως θα ονομάζεται το έργο.

Γιατί το όνειρο του Σταύρου Παπασταύρου, όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας www.sport-fm.com.cy δεν είναι μόνο η ανέγερση απλά και μόνο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, αλλά η δημιουργία ενός σύνθετου και μεγάλης κλίμακας έργου στην περιοχή Τσερίου που θα περιλαμβάνει μεταξύ τα ακόλουθα:

1) Γήπεδο χωρητικότητας 15.000 θεατών.
2) Τρία ανοικτά γήπεδα προπονήσεων.
3) Γυμναστήρια.
4) Κολυμβητήριο.
5) Κλειστή αίθουσα πολλαπλών αθλητικών χρήσεων.
6) Ανοιχτά γήπεδα διαφόρων αθλημάτων.
7) Αίθουσες ψυχαγωγίας (Κινηματογράφου, θέατρου κ.α).
8) Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
9) Εκπαιδευτήρια.
10) Εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα.
11) Θεματικά πάρκα.
12) Κέντρα έρευνας και ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας.
13) Κτήριο για τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
14) Αίθουσες δεξιώσεων.
15) Πρατήριο πετρελαιοειδών.
16) Ξενοδοχείο.

 

Έρχονται εξελίξεις στην Ομόνοια για το θέμα ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου, με τον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Παπασταύρου να βρίσκεται εδώ και καιρό στην Κύπρο και να τρέχει τις διαδικασίες προκειμένου να μπει για τα καλά το νερό στ’ αυλάκι. Το να έχει η Ομόνοια δικό της γήπεδο αποτελεί τον διακαή πόθο όχι μόνο των οπαδών της ομάδας, αλλά και τον μεγάλο στόχο του διοικητικού ηγέτη των «πρασίνων».

Πριν την έλευση του 2024, ο κ. Παπασταύρου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη κατά τη διάρκεια της οποίας του ανάλυσε τα σχέδια που έχει και το όραμα του για κατασκευή όχι απλά ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, αλλά ενός σύνθετου και μεγάλης κλίμακας έργου που θα στεγάζει τα πάντα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των πρωτευουσιάνων στις 15 Δεκεμβρίου 2023 απέστειλε και σχετική επιστολή στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεων μέσω της οποίας αναφερόταν στη συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ ο οποίος όπως αναφέρεται στην επιστολή από πλευράς του έδωσε εντολή για συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών (για θέματα χωρομετρίας, Πολεοδομικής και Χωροταξικής Πολιτικής κτλ) και Μεταφορών (για το οδικό δίκτυο) για συζήτηση του έργου «Green City Park».

Στο Γενικό Υπόμνημα περιγράφεται ο στόχος της Ομόνοιας για ανάπτυξη του οργανισμού και η απόφαση για τη δημιουργία ενός σύνθετου και μεγάλης κλίμακας έργου, η επιλογή της τοποθεσίας, το κόστος του έργου που εφόσον πάρει σάρκα και οστά υπολογίζεται να είναι περίπου €60.000.000, ενώ περιγράφονται και οι ενέργειες της Ομόνοιας που θεωρεί ότι θα συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ- sport-fm.com.cy