Home SPORTS NEWS 4αρα ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ!

4αρα ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ!


Ο Ολυμπιακός απέδειξε μέσα στο γήπεδο γιατί θεωρείται η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα μακράν του δεύτερου, σκορπίζοντας με 4 γκολ τον ανήμπορο ΠΑΟΚ! Απίστευτη παράσταση από τους πρωταθλητές!

Μπορεί να ειπώθηκε για προηγούμενα πρωταθλήματα, αλλά εδώ ταιριάζει γάντι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο. Το απέδειξε στο ντέρμπι κορυφής, σκορπίζοντας τον ΠΑΟΚ στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τεράστια εμφάνιση από τον Κάμπελ, ο οποίος με δύο ασίστ για Μήτρογλου και Σαβιόλα άνοιξε τον δρόμο της νίκης για να ακολουθήσουν όλοι οι παίκτες σε ένα παιχνίδι που …κατάντησε να μοιάζει περισσότερο με επίδειξη ανωτερότητας παρά με ντέρμπι. Πλέον οι βαθμοί της διαφοράς έγιναν έξι, αλλά η τεσσάρα στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς για τον δικέφαλο μοιάζει ικανή να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους Θεσσαλονικείς.

Με διάταξη 4-4-4-1 παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό, με 4-4-2 έπαιξε ο Στέφενς και Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη στην επίθεση. Συντηρητική προσέγγιση και από τις δύο ομάδες στην έναρξη του ματς με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ανούσια κατοχή και τον ΠΑΟΚ να πιέζει στο μισό γήπεδο σωστά, μη αφήνοντας τους ερυθρόλευκους ν δημιουργήσουν. Η πρώτη εντύπωση που άφηνε το ματς μετά από 20 λεπτά αγώνα ήταν ότι κανένας από τους δύο δεν φαινόταν διατεθειμένοςνα πάρει μεγάλα ρίσκα. Αφού οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δύσκολα μπορούσε να γίνει απειλητικός, άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις επιθέσεις τους από τα άκρα. Το βάρος έπεσε στην δεξιά πλευρά στην οποία δέσποζε η μορφή του Κάμπελ.

Στο 15′ ο Κοσταρικανός έκλεψε από τον Λίνο αλλά το γύρισμα στον Μήτρογλου πρόλαβε ο Σκόνδρας. Και η επόμενη φάση του Ολυμπιακού είχε πρωταγωνιστές αυτό το δίδυμο, η μεταβίβαση έγινε από τον Κάμπελ στο 20 αλλά ο Μήτρογλου δεν έκανε καλό σουτ. Στο 24′ ο Κάμπελ τρύπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και έκανε το γύρισμα, κανείς δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί, η φάση τελείωσε με σουτ του Χολέμπας. Την ίδια ώρα στην άμυνα ο Μανωλάς καθάρισε σχεδόν όλες τις απόπειρες του δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε τις περισσότερες φορές να τρυπήσει με κάθετο ποδόσφαιρο την ερυθρόλευκη άμυνα. Η επόμενη κίνηση του Κάμπελ ήταν καθοριστική. Πάλι από δεξιά επιχείρησε υπέροχη σέντρα, εξίσου καταπληκτική ήταν η κίνηση του Μήτρογλου στην πλάτη άυας του ΠΑΟΚ ακι η προβολή για το προβάδισμα των γηπεδούχων (36′).

Χωρίς μεγάλα ρίσκα, δίχως να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης οι παίκτες του Μίτσελ έφταναν στο ζητούμενο απέναντι στον δικέφαλο. Ήταν κοινό μυστικό ότι οι ποδοσφαιριστές του Στέφενς δεν ανταποκρίνονταν καλά στις ανάγκες του αγώνα, με τα απολύτως απαραίτητα οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν αυτό που ήθελαν.

Πάντως, το εύθραυστο 1-0 και γενικά η εικόνα των δύο ομάδων δεν προμήνυε αυτό που θα συμβεί στο δεύτερο μέρος. Ο Στέφενς έβαλε τον Ολίσε στη θέση του αρνητικού Στοχ, ωστόσο και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βγήκε στο προσκήνιο του ματς, περισσότερο εμφατικά από κάθε άλλο ματς της σεζόν. Ο Κάμπελ έκανε ότι ήθελε από τη δεξιά πλευρά και σε μία από αυτές τις φάσεις κυριαρχίας του πέρασε δύο για να πάρει το ριμπάουντ και να βγάλει ασίστ στον Σαβιόλα. Ακολούθησε εύκολο πλασέ του Αργεντινού (60′) για να καθαρίσει η μπουγάδα ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Μοναδικό όπλο απειλής του ΠΑΟΚ η στημένες φάσεις, όμως κι σε αυτή την παράμετρο οι παίκτες του Στέφενς απέτυχαν. Αντθέτως, το τρίτο γκολ ήταν προϊόν μια τέτοιας φάσης. Κόρνερ του Χολέμπας, κεφαλιά του Φουστέρ και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έστελνε μήνυμα συντριβής στον μεγάλο του αντίπαλο.

Η εικόνα του ματς συνοψίζεται στο ασυνήθιστο τέταρτο γκολ με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει περισσότερο με ομδα που διαλύεται παρά με διεκδικητή του τίτλου. Ο Κάμπελ μετά το σπριντ και την άστοχη έξοδο του Χακόμπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πεσμένος κάτω! Το Καραϊσκάκη πήρε για τέταρτη φορά φωτιά και κάπου εκεί και ο πιο αισόδοξος φίλος του δικεφάλου έπαιρνε το μήνυμα ότι σε αυτή την κουρσα των δύο υπάρχει απόλυτο φαβορί και λέγεται Ολυμπιακός.

Η διαφορά φτάνει πλέον τους 6 βαθμούς αλλά αυτό είναι το μικρότερο. Τώρα, οδεύοντας προς την διακοπή, ο Ολυμπιακός έχει τόνους ψυχολογίας, έχει βγάλει μια καυτή τριάδα αγώνων με το απόλυτο, την ίδια ώρα που ο δικέφαλος καλείται να συνέλθει από το μέγα κάζο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης (78΄Μασάντο), Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα (64 ΄Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (78΄Μπονγκ)

ΠΑΟΚ (Στέφενς) Χακόμπο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ (70΄Νίνης), Τζιόλης, Στοχ (46 Ολίσε) Λούκας, Σαλπιγγίδης (64 Βούκιτς), Αθανασιάδης

Γκολ: 35’ Μήτρογλου, 60’ Σαβιόλα, 74΄Φουστέρ, 80΄Κάμπελ

Κίτρινες: 23΄Λάζαρ, 60’ Τζιόλης, 77΄Νίνης

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr