Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αξίζει το όποιο ρίσκο

Αξίζει το όποιο ρίσκο

img_0079


Συνήθως θεωρείται ρίσκο από τον κόσμο αλλά και τους προπονητές, να στηρίζεται μια ομάδα αποκλειστικά σε νεαρούς παίκτες. Δεν είναι πολλές άλλωστε αυτές που έχουν περισσότερους μικρούς παρά μεγάλους στο ρόστερ και να το κάνουν επιτυχημένα. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως το ρίσκο είναι πολύ μικρό, γιατί η ομάδα ήδη διαθέτει πλειάδα ποιοτικών έμπειρων ποδοσφαιριστών. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα αυξάνονται οι ευκαιρίες των μικρών Κύπριων.

Χθες ο Χαραλάμπους με το Χατζηβασίλη ήταν βασικοί, ενώ οι Παναγιώτου και Θεράποντος πέρασαν σαν αλλαγή. Η απόδοση των 4 είχε θετικό πρόσημο για άλλη μια φορά. Δείχνουν να διαθέτουν ταλέντο, να μπορούν να βοηθήσουν. Ίσως να μην είναι έτοιμοι ακόμα για γεμάτες σαιζόν στην εντεκάδα αντρικής ομάδας (ο Γιάννης πάντως έχει σαιζόν στη δεύτερη κατηγορία με Ατρόμητο και Άρη), όμως είμαστε υπέρ του να αποτελούν αυτοί το βάθος και όχι να ψάχνουμε ξένους ή ξοφλημένους Κύπριους μεγαλύτερης ηλικίας. Όταν είναι εκεί, κάποια στιγμή θα παίξουν και εντεκάδα και εκεί θα κρίνουμε πραγματικά αν μπορούν να παίξουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Από την ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πολλοί παικταράδες. Δύο που σίγουρα έκαναν τη διαφορά και αγαπήθηκαν από το κόσμο είναι ο Χριστοφή και ο Εφραίμ. Δεν υστερούσαν σε τίποτα από τους κορυφαίους ξένους, γιατί έπαιξαν από νωρίς, πήραν λεπτά, έστρωσαν. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο Θεράποντος, ο Φιλιώτης, ο Χριστόφορος, ο Χατζηβασίλης, ο Ρουσιάς και άλλοι; Δεν κάνουμε υποδείξεις, στο τέλος της ημέρας ο προπονητής αποφασίζει ποιοι κάνουν και ποιοι όχι, που τους βλέπει καθημερινά στην προπόνηση. Ο (εκάστοτε) προπονητής όμως, πρέπει να νιώθει ότι έχει το ΟΚ και την ασφάλεια να ρισκάρει με τα παιδιά αυτά.

Τέλος, μια διευκρίνηση. Δεν κάνουμε οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ Κύπριων και ξένων, όποιος φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι, το πράσινο και το άσπρο είναι αδερφός μας. Τα ίδια ακριβώς πράγματα ισχύουν και για τον Αλίπιο, το Μεγκόλο και το Γκανίου. Είναι και οι 3 ιδιαίτερα ταλαντούχοι και αποτελούν μαζί με τα παιδιά που προαναφέραμε το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γράφουμε μόνο για τους Κύπριους γιατί γενικά, οι ξένοι παίρνουν πιο εύκολα ευκαιρίες στο πρωτάθλημα μας.