Home TOP NEWS Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των δύο ημιτελικών

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των δύο ημιτελικών

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης ήταν καλεσμένος στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με τον Μάκη Νικολάου σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις των ημιτελικών.


Αναλυτικά:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΡΗΣ:

«Ο διαιτητής είχε υπομονή. Δεν έδειξε εύκολα τις κάρτες, τις έδειξε εκεί που χρειαζόταν. Εκεί όπου ήθελαν κάτι παραπάνω οι γηπεδούχοι ήταν στο κράτημα του Ουρόσεβιτς στον Σεμέδο, ο παίκτης «έβγαινε» σε μία υποσχόμενη επίθεση. Στο 47΄ ο παίκτης της Ομόνοιας δεν είχε πάρει απόλυτα τον έλεγχο της μπάλας, όμως ήταν σωστή η κίτρινη, καθώς δίπλα ακολουθούσε κι άλλος παίκτης. Σωστά δεν ήταν κόκκινη κάρτα».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΦΟΣ FC:

«Σημασία είναι να έρχονται καλοί διαιτητές. Δεν ακούσαμε παράπονα, ευτυχώς. Στο 55΄ φάνηκε καθαρά ότι δεν υπήρξε παράβαση στη φάση με τον Μαλεκκίδη. Στο 57΄ για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βαλακάρι δεν υπήρχε κάτι. Δεν χρησιμοποίησε το χέρι ως «όπλο» πάνω στη φάση, έτσι, σωστά ο ρέφερι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Πάφος FC. Σωστά δόθηκε η παράβαση. Στο 66΄ ο Ίβουσιτς κάνει μία έξοδο, προλαβαίνει ο Μάρκες και κάνει κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας αντί να «κτυπήσει» την μπάλα, του έριξε ένα «κτύπημα» στο κεφάλι και έδωσε το πέναλτι μέσω του VAR, αφού από μόνος δεν το κατάλαβε ο διαιτητής. Έδωσε την παράβαση, όμως η γωνιά που βρίσκονταν ίσως να μην τον βοηθούσε καθόλου. Τέλος, στο 90΄ είχαμε ένα πέσιμο του Μπακενγκά, όμως δεν υπήρξε κάτι, δεν θα τον άφηνε έτσι απλά η άμυνα».