Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αρκεί να αντικατασταθεί σωστά

Αρκεί να αντικατασταθεί σωστά

img_9041


Αντιδράει, μερίδα του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη πώληση του Μάρκο Σοάρες και είναι φυσιολογικό ως πρώτη αντίδραση. Η ομάδα χάνει ένα βασικό παίκτη, με προσωπικότητα, που κάνει αρκετή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αν κάποιος δει πιο ήρεμα τα πράγματα όμως, ίσως πειστεί πως η απόφαση να πωληθεί ο Μάρκο είναι ορθή.

Καταρχάς δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να πουλάς ποδοσφαιριστές, όταν η πρόταση είναι συμφέρουσα. Το κάνουν όλες οι ομάδες του κόσμου, η ΟΜΟΝΟΙΑ που χρωστάει και ένα σωρό λεφτά, έχει την πολυτέλεια να μην το κάνει; Ειδικά στη περίπτωση Σοάρες, υπάρχουν κι άλλα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψην: το συμβόλαιο του εκπνέει, το καλοκαίρι φάνηκε ότι δεν υπήρχε έδαφος να επεκταθεί (το συμβόλαιο προνοεί 180 χιλιάδες, ο Μάρκο ζητούσε αύξηση, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρότεινε μείωση) και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχανε τον παίκτη χωρίς οποιοδήποτε όφελος.

Σε αυτό το σημείο πάντως, θεωρούμε πως επιβάλλεται να πούμε και που έκανε πραγματικά λάθος η ομάδα μας: από το καλοκαίρι, έχοντας υπόψην τα πιο πάνω και ότι ήδη η ομάδα της Αγκόλας έκανε κρούση 130 χιλιάδων Ευρώ, γράφαμε πως θα νιώθαμε καλύτερα με άλλον ένα μέσο. Είτε λόγω οικονομικού, είτε λόγω αγωνιστικής αποφάσης δεν έγινε κάτι τέτοιο και η αντικατάσταση θα γίνει τώρα. Αυτό ακριβώς είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι, η αντικατάσταση του Μάρκο Σοάρες. Αν έρθει παίκτης παρόμοιας αξίας, έγκαιρα και έτοιμος, τότε ναι, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ήταν σωστή η απόφαση. Αν όμως αποκτηθεί παίκτης που δεν βοηθήσει, το πράγμα δυσκολεύει.