Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αλλού οι διαιτητές τιμωρούνται πραγματικά

Αλλού οι διαιτητές τιμωρούνται πραγματικά


Ένα και μόνο λάθος έκανε στον αγώνα της Σάντερλαντ κόντρα στη Στόουκ ο διαιτητής Κέβιν Φριέντ, όμως ανακοινώθηκε ποινή δύο αγωνιστικών. Ο ρεφ απέβαλε άδικα τον Γουες Μπράουν της Σάντερλαντ έτσι θα δει από σπίτι του 2 αγωνιστικές ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο προπονητής της Σάντερλαντ Γκουστάβο Πογιέτ, ζήτησε δημόσια απολογία από τον Μάικ Ράιλι, το “αφεντικό” των διαιτητών.

Στην Κύπρο τι γίνεται; Όταν ένας διαιτητής κάνει λάθη υπέρ ομάδας που ευνοεί το παρασκήνιο, απολύτως τίποτα! Αν αδικήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά με…τρόπο και πάλι τίποτα! Σε περιπτώσεις τύπου Αβραάμ Τσούκκα που προκαλούν λαϊκή κατακραυγή, ο διαιτητής πάει σε μικρότερη κατηγορία έτσι ώστε να μην χάσει το εισόδημα και ίσως πάρει και κανένα φούτσαλ ή μικρές ηλικίες μεσοβδόμαδα για να καλύψει τη ζημιά. Με άλλα λόγια ΤΙΠΟΤΑ και κάποια στιγμή της καριέρας του ανταμείβεται κιόλας.

Και δεν σταματάνε εδώ οι διαφορές δυστυχώς. Στην Κύπρο οι ποινές των διαιτητών δεν ανακοινώνονται, ακριβώς για να μπορούν να μαγειρεύουν. Επιπρόσθετα, δεν δικαιούνται και οι παράγοντες να μιλάνε, ακόμα κι αν λένε τα προφανή όπως έκανε ο Στέλιος Μυλωνάς τη Κυριακή το βράδυ.

Πιο κάτω δημοσίευμα της Sun για το θέμα. Θερμές ευχαριστίες στο φίλο Σπύρο, που παρότι εκτός Κύπρου είναι μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, που έφερε στην προσοχή μας το θέμα.