Home SPORTS NEWS (Δεν) Μπορούσε περισσότερα – Τελικός με Άντερλεχτ (Videos)

(Δεν) Μπορούσε περισσότερα – Τελικός με Άντερλεχτ (Videos)


Ο Ολυμπιακός κρατούσε μέχρι το 90′ την ισοπαλία με την Παρί, αλλά μια ολιγωρία στην άμυνα επέτρεψε στον Καβάνι να τον πληγώσει. Τελικός το ματς απέναντι στην αδιάφορη Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική.

Περίεργο ματς, ανάμεικτα συναισθήματα και ένας τελικός απέναντι σε μία αδιάφορη ομάδα. Τελικά ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον βαθμό ή τους βαθμούς απέναντι στην Άντερλεχτ για να σφραγίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Καλός, αλλά λίγος όπως αποδείχθηκε στο Πάρκο των Πριγκίπων ο πρωταθλητής, κλώτσησε στο τέλος ότι έχτισε σε όλο το ματς με μία ολιγωρία στην άμυνα απέναντι σε μία ομάδα που έχει δείξει ότι δεν συγχωρεί τέτοιου είδους λάθη. Όπως και να χει, όταν άρχισε ο όμιλος κανένας δεν περίμενε αποτέλεσμα στο Παρίσι.

Με 4-4-1-1 παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό και εναντίον της Παρί (4-3-3). Ο Μπλαν δεν έαε σκόντο στην ενδεκάδα, έριξε μέσα όλα τα όπλα που διέθετε και κατάφερε να πάρει σκορ νωρίς (7′) από το γύρισμα του Φαν Ντερ Βιλ που βρήκε τον Ιμπαίμοβιτς στην κίνηση για το 1-0. Ο Σουηδός σκόραρε στην 100η εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πλάνο ήταν πίεση στο μισό γήπεδο και εκμετάλλευση των αντεπιθέσεων. Τα σχέδια του Μίτσελ χάλασε το γρήγορο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός απλώθηκε μετά το 1-0 και πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Παρά την συντριπτική κατοχή των Γάλλων (70-30%), η πίεση του Ολυμπιακού άρχισε να δουλεύει καλά, ενώ παράλληλα εξαλείφθηκαν σε γενικές γραμμές οι κίνδυνοι προς την εστία του Ρομπέρτο. Όσο κι αν αυτό έμοιαζε δύσκολο, η απάντηση του Μήτρογλου ήταν το ζητούμενο. Ο Έλληνας στράικερ είχε τρεις ευκαιρίες πριν από το πέρας 45 λεπτών. Τα σουτ του «πιστολέρο εξουδετέρωσε ο Σιρίγκου (12′, 26′, 34′). Ο Ολυμπιακός ωστόσο είχε προλ΄βει να πάρει το credit της άμεσης ανασύνταξης, ακόμα και στο γεγονός ότι κοίταξε στα μάτια την Παρί. Ο Χολέμπας έκανε καλό παιχνίδι, επίσης πολύ καλός ο Φουστέρ με ασταμάτητα τρεξίματα και κλεμμένες μπάλες που έδωσαν ανάσες στους ερυθρόελυκους και τους επέτρεψαν να απειλήσουν. Το σουτ του Καβάνι στο 40′ έδιωξε ο Ρομπέρτο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η προσπάθεια του Λαβέτσι πέρασε άουτ. Συνοψίζοντας για τα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει γκολ, όπως επίσης κάλλιστα θα μπορούσε να μην είχε δεχθεί τόσο νωρίς το πρώτο γκολ της Παρί. Σχετικά με το 1-0 στον φωτεινό πίνακα, «μιλούσε» η διαφορά ποιότητας, ωστόσο η εμφάνιση του Ολυμπιακού άφηνε ελπίδες ότι κάτι μπορούσε να αλλάξει στη συνέχεια.

Η αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Βεράτι στο 46′ ήταν ότι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να πιστέψει ακόμα περισσότερο στη νίκη. Όχι πως τα πράγματα ήταν εύκολα. Η Παρί ξεκάθαρα επιχείρησε να διαχειριστεί το υπέρ της 1-0 και να παίξει στην κόντρα, ρίχοντας τον Ραμπιό στη θέση του Λαβέτσι. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει παιχνίδι με τον Βάις μέσα στο γήπεδο και λίγο αργότερα με τον Ντομίγκες, ο οποίος γλύκανε πολύ το παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Για να αποδώσουμε πλήρως την αλήθεια του ματς, μπορεί οι παίκτες του μίτσελ να βελτίωσαν τα ποσοστά της κατοχής αλλά προκοπή όσον αφορά στις φάσεις δεν είδαν.

Ο Ρομπέρτο ήταν και πάλι εκεί όποτε χρειάστηκε διώχνοντας τα σουτ των Ιμπραίμοβιτς, Ραμπιό και Ματουιντί την ώρα που ο Ολυμπιακός έψαχνε την μία τελική προσπάθεια που θα έφερνε στα ίσα το ματς. Την βρήκε από κόρνερ. Ο Μανωλάς (80′)έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Σιρίγκου και οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ΠΑΡΚ Ντε πρενς έστησαν πάρτι. Σε εμφανή θέση οφ σάιντ ο Ντομίνγκς μετά τη πρώτη κεφαλιά του Μανωλά, προς τέρψιν των ερυθρόλευκων ο βοηθός δεν εκτίμησε σωστά την φάση.

Ήταν η σειρά του Ολυμπιακού για λιγότερα από 10 λεπτά να διαχειριστεί αυτή την ισοπαλία με παίκτη παραπάνω. Δεν τα κατάφερε. Η μοναδική ολιγωρία στην άμυνα στην τελική ευθεία του παιχνιδιού απέφερε γκολ για την Παρί. Ο Καβάνι βγήκε σε θέση τετ α τετ και νίκησε τον Ρομπέρτο (90′) για το 2-1. Ανεπίτρεπτο σενάριο που έγινε ακόμα πιο επώδυνο, καθώς την ίδια ώρα η Μπενφίκα σκόραρε στις καθυστερήσεις και έφευγε ζωντανή (3-2) από τις Βρυξέλλες.

Παρί Σεν-Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραίμοβιτς (79′ Μαρκίνιος), Λαβέτσι (50′ Ραμπιό).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57′ Τσόρι Ντομίνγκες), Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ (46′ Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77′ Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.

Γκολ: 7′ Ιμπραίμοβιτς, 90′ Καβάνι / 80′ Μανωλάς

Κίτρινες: 29′ Βεράτι, 66′ Φαν ντερ Βιλ, 67′ Ματουιντί, 87′ Καβάνι/ 49′ Μανωλάς, 67′ Τσόρι, 71′ Βάις, 82′ Μανιάτης

Κόκκινες: 46′ Βεράτι

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr