Home SPORTS NEWS Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος ο Κρόος από τη «βασίλισσα», αποσύρεται μετά το EURO

Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος ο Κρόος από τη «βασίλισσα», αποσύρεται μετά το EURO

Ο Τόνι Κρόος ετοιμάζεται για… συνταξιοδότηση στο τέλος της σεζόν. Δεν ανανεώνει την συνεργασία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά το Euro «κρεμάει» τα παπούτσια του!

Ο Τόνις Κρόος αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του μετά το Euro 2024.


Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόφαση του Γερμανού διεθνούς να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και τού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της για «έναν παίκτη που αποτελεί μέρος της ιστορίας της Ρεάλ και ένας από τους μεγάλους θρύλους του συλλόγου μας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου», όπως τόνισαν στην ανακοίνωσή τους οι «Μπλάνκος»!

Ο Κρόος μετακόμισε στη Μαδρίτη το 2014 και υπήρξε βασικό στέλεχος σε μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην 122χρονη Ιστορία της Ρεάλ. Κατά τη διάρκεια των δέκα σεζόν στις οποίες υπερασπίστηκε τη φανέλα της, κατέκτησε 22 τίτλους σε 463 παιχνίδια μέχρι σήμερα: 4 Κύπελλα Ευρώπης, 5 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 Πρωταθλήματα, 1 Copa del Rey και 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας.Εκτός από τους τίτλους του με τη «βασίλισσα», ο Κρόος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Στην επιστολή του προς τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει:

«Όπως έλεγα πάντα: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και θα είναι ο τελευταίος μου σύλλογος».

«17 Ιουλίου 2014 – η ημέρα της παρουσίασής μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, η ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Τη ζωή μου ως ποδοσφαιριστής – αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ήταν η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου.

Μετά από 10 χρόνια, στο τέλος της σεζόν αυτό το κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την επιτυχημένη εποχή! Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσους με υποδέχτηκαν με ανοιχτή καρδιά και με εμπιστεύτηκαν. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, αγαπητοί Madridistas, για τη στοργή και την αγάπη σας από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η καριέρα μου ως ενεργός ποδοσφαιριστής θα τελειώσει αυτό το καλοκαίρι μετά το Euro.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος, που στο μυαλό μου βρήκα την κατάλληλη στιγμή για την απόφασή μου και που μπόρεσα να την επιλέξω μόνος μου. Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τελειώσω την καριέρα μου στην κορυφή του επιπέδου της απόδοσής μου. Από τώρα και στο εξής υπάρχει μόνο μία κυρίαρχη σκέψη: a por la 15!!! HALA MADRID Y NADA MAS!».

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toni Kroos (@toni.kr8s)

Πηγή:Gazzetta.gr