Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Throwback από την ΟΜΟΝΟΙΑ στην χρονιά που κρίθηκε ο τίτλος στο φινάλε

Throwback από την ΟΜΟΝΟΙΑ στην χρονιά που κρίθηκε ο τίτλος στο φινάλε

Η ΟΜΟΝΟΙΑ με ανάρτηση της γυρίζει τον χρόνο πίσω και μας ταξιδεύει πίσω στο 1969-1970, θυμίζοντας μας το πρωτάθλημα όπου τρεις ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογιάς με την ΕΠΑ τελικά να πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλήτη όπου κρίθηκε στην διαφορά τερμάτων.

Η ανάρτηση:

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο δείχνει τους Άνδρο Ευσταθίου, Σωτήρη Καϊάφα, Λούκα Χρυστοστόμου και Μήτσιο Δημητρίου να πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου σε αγώνα εναντίον του Πεζοπορικού.


Η φωτογραφία μας μεταφέρει στη σεζόν 1969-70, κατά την οποία διεξήχθη ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα, που κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική. Το φινάλε βρήκε τρεις ομάδες να ισοβαθμούν στην κορυφή με 31 βαθμούς, ανάμεσά τους και η ΟΜΟΝΟΙΑ, με την ΕΠΑ να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα στη διαφορά τερμάτων. Αξέχαστο θα μείνει το παιχνίδι της τελευταίας ημέρας, ΕΠΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 3-3, το οποίο έκρινε τον πρωταθλητή.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε μια φάση ανανέωσης και αναδιοργάνωσης, κατά την οποία άρχισαν να μονιμοποιούνται στην ενδεκάδα σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Κανάρης, Τσελεπής, Χαραλάμπους, Καϊάφας και Αντωνίου, ενώ παράλληλα βρίσκονταν στη δύση τους οι Κώστας, Δρόσος, Αντωνάκης, Ν. Τσιαλής και Μελής, οι οποίοι είχαν προσφέρει τα μέγιστα στο «τριφύλλι».

Προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ο κ. Πατσάτσιεφ.