Home TOP NEWS Να κάνει όπως και το 2020 στην Ευρώπη

Να κάνει όπως και το 2020 στην Ευρώπη

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ξεκινήσει φέτος το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League, χωρίς να έχει τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε άλλη διοργάνωση αν αποκλειστεί.


Για να καταφέρει να μπει στους ευρωπαϊκούς ομίλους, η ομάδα μας πρέπει να περάσει επιτυχώς τρεις προκριματικούς γύρους (Β’, Γ’ και play-offs). Την περσινή σεζόν, η προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μετά την πρόκριση επί της Καμπάλα στον δεύτερο προκριματικό γύρο, η πορεία της σταμάτησε στον Γ’ προκριματικό γύρο απέναντι στην Μίντιλαντ.

Την σεζόν 2021/2022, η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκλείστηκε από την Άντβερπ στον τελευταίο γύρο του Europa League, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Conference League. Την επόμενη σεζόν, 2022/2023, με μια σημαντική πρόκριση επί της Γάνδης, η ομάδα μας πέτυχε την είσοδο στους ομίλους του Europa League για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Η τελευταία φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους και να βρεθεί στους ομίλους ήταν το 2020. Τότε, η ομάδα μας απέκλεισε την Αραράτ Αρμενίας, τη Λέγκια Βαρσοβίας και τον Ερυθρό Αστέρα σε μονούς αγώνες, εξασφαλίζοντας θέση στο Europa League και φτάνοντας πολύ κοντά στους ομίλους του Champions League, πριν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Η διαφορά με το 2020 είναι ότι τα φετινά παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα είναι διπλά, αυξάνοντας τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις. Ωστόσο, η ομάδα μας θα βρίσκεται στους ισχυρούς μέχρι τα πλέι-οφ, κάτι που της δίνει την ευκαιρία να παλέψει δυναμικά για την είσοδο στους ομίλους.