Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μαγκιά της!

Μαγκιά της!

img_3628


Του Γιώργου Σαζεϊδη, sentragoal.com

Η (προ)χθεσινή νίκη της Ομόνοιας στο Δασάκι ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς.

Σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται, η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι ξεχείλιζε από μαγκιά και υπερβάλοντα ζήλο για την επιτυχία. Πάρτε μολύβι και χαρτί, λοιπόν, και σημειώστε πως τα κατάφερε:

1. Προετοιμασμένη, διαβασμένη και… υποψιασμένη στο φουλ επέβαλε τον δικό της ρυθμό μέχρι το 60′, πέτυχε δύο τέρματα, και αν δεν ήταν εκείνη η ολιγωρία στην άμυνα, η νίκη θα έρχοταν πολύ πιο εύκολα.

2. Πάει καιρός από την τελευταία φορά που άρχισε τόσο δυνατά ένα παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο. Μπορεί να μην δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες, μέχρι να ανοίξει το σκορ, όμως ήταν συνεχώς στην επίθεση και δεν απειλήθηκε πέραν ελάχιστων περιπτώσεων.

3. Ο Νούνο Ασίς αγωνίστηκε χωρίς… προπόνηση στα πόδια του. Ο Πορτογάλος ήταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ που πέτυχε ο Σκέμπρι. Πάντως, κανείς ποδοσφαιριστής δεν υστέρησε τουλάχιστον σε ότι αφορά στην προσπάθεια και το πάθος για τη νίκη.

4. Αντικαταστάθηκαν με τον καλύτερο οι απουσίες των Σερφά, Σκαραμοτσίνο και Εφραίμ. Ο Αλαμπί έκανε και με το παραπάνω (σκόραρε) τη δουλειά του, οι Αγκουιάρ και Πλατινί ήταν αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, ενώ ο Μαργκάσα δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου και ως αριστερό μπακ!

5. Άφησε πίσω της όλα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ανεπηρέαστη, με τους ποδοσφαιριστές να πεισμώνουν τόσο πολύ από την αδικία και την απώλεια δύο βαθμών. Η νίκη είναι από αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν «πολύτιμες» στο τέλος της σεζόν.

6. Πέρασε αλώβητη από μία δύσκολη έδρα και ένα μικρό διαστάσεων γήπεδο. Πλησίασε την κορυφή και έχει την ευκαιρία την ερχόμενη Κυριάκη, αν νικήσει τον Ερμή, να τον ξεπεράσει.