Home TOP NEWS Α. Δημητρίου: «Είμαστε υπέρ της μετακίνησης των φιλάθλων»

Α. Δημητρίου: «Είμαστε υπέρ της μετακίνησης των φιλάθλων»

Οι σημερινές επίσημες τοποθετήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως τις έχει μεταφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου.


Αναλυτικά όσα είπε:

– ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Είμαστε στις τελευταίες ημέρες παρουσίας της ομάδας στην Πολωνία. Η τεχνική ηγεσία είναι ευχαριστημένη από την πρόοδο που παρουσιάζει η ομάδα προπόνηση με προπόνηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προπονητής, η αγωνιστική εικόνα στο φιλικό με την Μακάμπι ήταν αισθητά βελτιωμένη και ήταν βήμα μπροστά για εμάς, ενώ επεσήμανε και κάποιους τομείς που ο ίδιος ξεχώρισε κυρίως στα πρώτα 60 λεπτά, όπως την πίεση από ψηλά που εξασκούσε η ομάδα, τη δομή που είχε στο παιχνίδι της, τον τρόπο ανάπτυξής της, την ανασταλτική της λειτουργία, αλλά και το γεγονός ότι έφτιαξε αρκετές τελικές προσπάθειες και επιθετικές ενέργειες. Ο προπονητής στάθηκε και στο γεγονός ότι η ομάδα δεν βρήκε ακόμη την αποτελεσματικότητά της, κάτι πάνω στο οποίο δουλεύει. Ασφαλώς και μας αρέσει και θέλουμε να κερδίζουμε, ωστόσο σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, τόσο νωρίς δηλαδή, το αποτέλεσμα των φιλικών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Τα φιλικά είναι πολύ χρήσιμα τόσο για τον προπονητή, όσο και για τους ποδοσφαιριστές. Είδαμε πως στα πρώτα δύο φιλικά έπαιξαν 22 ποδοσφαιριστές στο ένα και 21 στο άλλο, στοιχείο που δείχνει ότι πρώτο ζητούμενο ήταν να πάρουν αγωνιστικά λεπτά και αγωνιστικό ρυθμό οι παίκτες. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας περιελάβανε σχεδόν κάθε ημέρα διπλές προπονήσεις, δηλαδή η ομάδα δεν προετοιμαζόταν για να δώσει αυτά τα φιλικά, αλλά τα φιλικά αποτελούσαν μέρος των προπονήσεων και της προετοιμασίας. Είναι λογικό πως όσο θα πλησιάζουμε στις επίσημες υποχρεώσεις, οι ρυθμοί θα διαφοροποιούνται και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των αγώνων.

– ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο Πρόεδρος, Σταύρος Παπασταύρου, θα παρακολουθήσει από κοντά το τελευταίο φιλικό της ομάδας μας στην Πολωνία. Μαζί του θα είναι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλας Γεωργιάδης και Μισέλ Λάντας, ο οποίος είναι το πιο πρόσφατο μέλος της Διοίκησης και τον καλωσορίζουμε και δημόσια.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Λοΐζου και ο Φαμπιάνο προπονούνται κανονικά και με αυτά τα δεδομένα αναμένεται πως θα είναι διαθέσιμοι για το φιλικό αύριο.

– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Το μετεγγραφικό μας πλάνο συνεχίζεται στη βάση του αρχικού σχεδιασμού και όσα είχε σημειώσει ο κ. Νταμπράουσκας και ο κ. Αναστασίου στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαμε πρόσφατα. Θα υλοποιηθούν ακόμη κάποιες προσθήκες. Συστήνουμε στον κόσμο μας να αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

– ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ OMONOIA TV: Μια πολύ καλή επιλογή για να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα ο κόσμος μας είναι τα Δελτία Ειδήσεων του OMONOIA TV, τα οποία προβάλλονται καθημερινά από τις δέκα το πρωί και για κάθε μια ώρα μέχρι τις επτά το απόγευμα. Οι ειδήσεις αφορούν τόσο την ποδοσφαιρική ομάδα, όσο και τις υπόλοιπες ομάδες και αθλήματα, ενώ μέσω των Δελτίων θα παρουσιάζονται και οι επίσημες θέσεις της ομάδας για διάφορα θέματα.

– ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΡΠΕΝΤΟ ΚΟΥΤΑΪΣΙ – ΤΙΡΑΝΑ: Σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε Τορπέντο Κουτάισι και Τίρανα, ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει από το γήπεδο μέλος του τμήματος Σκάουτινγκ της ομάδας μας.

– ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Όπως είδαμε και στα πρώτα δύο φιλικά παιχνίδια, χρόνο συμμετοχής πήραν και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία μας, η οποίοι αξιολογούνται ώστε η ομάδα να καταλήξει στο πώς θα ήταν καλύτερο να διαχειριστεί τον κάθε ένα ξεχωριστά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει να διατηρεί στην αγωνιστική της φιλοσοφία και την ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής της και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην όλη διαδικασία που απαιτείται για να υλοποιείται ο στόχος αυτός.

– ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΠΑΔΩΝ: Η θέση μας για το θέμα της μετακίνησης των φιλάθλων είναι ξεκάθαρη και την έχουμε διατυπώσει σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Είμαστε υπέρ της μετακίνησης των φιλάθλων. Η θέση των φιλάθλων είναι στα γήπεδα. Η λύση δεν είναι να τιμωρούμε τους πολλούς για τους λίγους. Η λύση είναι να τιμωρούμε τους πραγματικούς παραβάτες. Η κυβέρνηση, η πολιτεία και όσα άτομα έχουν την ευθύνη της τήρησης της τάξης και της απόδοσης δικαιοσύνης, θα πρέπει να έχουν το κουράγιο και το σθένος να τα βάζουν με αυτούς που παρεκτρέπονται και με αυτούς που λειτουργούν ενάντια στους νόμους τους κράτους. Αυτούς πρέπει να κυνηγούν, να εντοπίζουν και να τιμωρούν και όχι τους σωστούς φιλάθλους. Με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους πρέπει να συμβάλλουν στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους φιλάθλους που επισκέπτονται τα γήπεδα. Εκτός γηπέδων πρέπει να μένουν όσοι παρανομούν και αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των υπολοίπων και όχι να μένουν εκτός οι πολλοί επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τους λίγους. Δεν πρέπει να κατατρέχουν στην εύκολη για αυτούς λύση, με το να απαγορεύουν σε χιλιάδες σωστούς φιλάθλους να παρακολουθούν το άθλημα και την ομάδα που αγαπούν. Υπάρχουν παραδείγματα χωρών που εστίασαν στο να τιμωρούν τους παραβάτες και να τους βγάζουν έξω από τα γήπεδα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας. Ας σταματήσουν οι αρμόδιοι να χρησιμοποιούν μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας και βίας για να επιχειρηματολογούν υπέρ της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να εστιάζουν σε αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά – όποτε αυτά προκύπτουν – να εντοπίζουν και να τιμωρήσουν τους πραγματικούς παραβάτες. Θα πρέπει οι πολίτες αυτού του τόπου να νιώσουν ότι υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται και ότι οι παραβάτες δεν την βγάζουν καθαρή αλλά τιμωρούνται. Αυτό θα είναι, ίσως, το πιο αποφασιστικό βήμα για να λύσουμε το πρόβλημα της βίας και της παραβατικής συμπεριφοράς.

– ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ: Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες μια έκθεση στη Βουλή αναφορικά με τις φορολογικές οφειλές των ομάδων, στην οποία καταγράφονται τα Σωματεία με τη μεγαλύτερη ασυνέπεια στην καταβολή των δόσεων από τον Απρίλιο του 2023 – και όχι από τα προηγούμενα Σχέδια καθώς η ασυνέπεια σε αυτήν την περίπτωση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τη λίστα αυτή, υπάρχουν Σωματεία που μέσα σε ένα χρόνο όχι μόνο δεν μείωσαν τις φορολογικές οφειλές τους, αλλά δημιούργησαν και νέες μεγάλες οφειλές. Μέσα σε αυτή τη λίστα και μετά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που οφείλουν κάποια Σωματεία, μπήκε και η ΟΜΟΝΟΙΑ με υποτιθέμενο χρέος 24.000 ευρώ, χρηματικό ποσό που δεν είναι χρέος αλλά οι τρέχουσες υποχρεώσεις που θα πληρωθούν – όπως πάντα – εμπρόθεσμα. Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιος είναι αυτός που σκέφτηκε και γιατί σκέφτηκε, ανάμεσα στα εκατομμύρια οφειλών άλλων Σωματείων, να συμπεριάβει και την ΟΜΟΝΟΙΑ με υποτιθέμενες οφειλές 24 χιλιάδες ευρώ. Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξαν να διαχειριστούν μια ομάδα που αποπληρώνει με συνέπεια τόσο τις παλιές όσο και τις υφιστάμενες φορολογικές της υποχρεώσεις; Για να καταλάβει και ο κόσμος τι σημαίνει όταν λέμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι συνεπέστατη στις φορολογικές της υποχρεώσεις, να αναφέρουμε πως τα τελευταία έξι χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει με συνέπεια πληρώσει προς το κράτος χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες και παλιές υποχρεώσεις σε φόρο εισοδήματος, κοινωνικές ασφαλίσεις, ΦΠΑ, ΓεΣΥ. Το χρηματικό ποσό είναι τεράστιο και μπορείτε να αντιληφθείτε και το ύψος της ανισότητας ανάμεσα στις ομάδες που πληρώνουν και σε αυτές που δεν πληρώνουν και επίσης, τι πλεονέκτημα αποκτούν όσοι παραβαίνουν τον νόμο έναντι αυτών που εφαρμόζουν τον νόμο. Το είπαμε και την περασμένη βδομάδα, αυτοί που παρανομούν αντί να τιμωρούνται αποκτούν και πλεονέκτημα καθώς διοχετεύουν αυτά τα εκατομμύρια για μεταγραφές και για ενίσχυση της ομάδας τους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ακριβώς αυτό είναι που ζητά – δεν είναι στην τιμωρία που εστιάζει – αλλά στην ίση μεταχείριση των ομάδων και στον σεβασμό στον υγιή ανταγωνισμό. Οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθούν τα ίδια δεδομένα. Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το θέμα αυτό και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

– ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: Συνεχίζεται η διάθεση τους. Πλησιάζουμε τις 4000 εισιτήρια διαρκείας και ο ρυθμός είναι περίπου στα περσινά επίπεδα, δηλαδή την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο είχε διατεθεί περίπου ο ίδιος αριθμός. Υπενθυμίζουμε πως οι θέσεις των περσινών κατόχων Εισιτηρίου Διαρκείας θα είναι κρατημένες μέχρι τις 21 Ιουλίου και από τις 22 Ιουλίου όσες θέσεις περσινών κατόχων δεν ανανεωθούν θα τεθούν στη διάθεση όλου του κόσμου μας.

– ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΦΙΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ: Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων. Μέχρι την Κυριακή μπορούν να αγοράσουν οι κάτοχοι Εισιτηρίου Διαρκείας 2024-25, ενώ από τη Δευτέρα η διάθεση θα είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι μειωμένες για τους κάτοχους Privilege card, με 15 ευρώ στις κεντρικές θέσεις της Δυτικής και 10 ευρώ στις υπόλοιπες κερκίδες για τα κανονικά εισιτήρια, δέκα και πέντε ευρώ για τα μαθητικά εισιτήρια και ένα ευρώ για τα παιδικά εισιτήρια. Τα εισιτήρια διατίθενται από τις Green Boutique σε Παπανικολή, Νήσου και Λεμεσό, μέσω του Online Ticketing, ενώ θα υπάρχουν και στα ταμεία του ΓΣΠ την ημέρα του αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα.

– ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ: Ο Πρόεδρος προγραμματίζει συνέντευξη μέσα στον Ιούλιο, μέσω της οποίας θα δώσει την ενημέρωση για το θέμα της ανέγερσης του ιδιόκτητου γηπέδου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνέντευξη θα δώσουμε τις επόμενες μέρες.

– OMONOIA TV: Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το OMONOIA TV. Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που η ομάδα έχει αποκτήσει το δικό της 24ωρο τηλεοπτικό κανάλι. Το κανάλι μπορεί να προσφέρει πολύ μεγάλες δυνατότητες στην ομάδα και να βοηθήσει στην ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού. Με ενημέρωση και θέματα τόσο για την ποδοσφαιρική ομάδα, όσο και για τις ομάδες των υπόλοιπων αθλημάτων. Ήδη υπάρχει αρκετό υλικό από την προετοιμασία και σταδιακά θα προστίθεται και αρχειακό υλικό, αλλά και νέες εκπομπές, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα μπει στο φουλ πρόγραμμα. Να υπενθυμίσουμε ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να ζητήσουν την ενεργοποίηση του OMONOIA TV από τη Cyta ή την PrimeTel. Το κόστος είναι €3,90 τον μήνα. Υπάρχει και η προσφορά με τους τέσσερις μήνες δωρεάν για τους κατόχους Privilege Card ή/και Εισιτηρίου Διαρκείας 2024-25, οι οποίοι θα πρέπει να ζητήσουν την ενεργοποίηση της προσφοράς από τη Cyta ή την PrimeTel.