Home TOP NEWS Έντονη αντίδραση ΟΜΟΝΟΙΑΣ για φορολογικές οφειλές

Έντονη αντίδραση ΟΜΟΝΟΙΑΣ για φορολογικές οφειλές

Καυστική τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέα Δημητρίου για το θέμα με τις φορολογικές οφειλές των ομάδων.


Μέσα από τις δηλώσεις του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ότι στη λίστα με τις φορολογικές οφειλές συμπεριλήφθηκε και η ΟΜΟΝΟΙΑ για το ποσό των 24.000 ευρώ, «χρηματικό ποσό που δεν είναι χρέος αλλά οι τρέχουσες υποχρεώσεις που θα πληρωθούν – όπως πάντα – εμπρόθεσμα», όπως ανάφερε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πληρώσει τα τελευταία 6 χρόνια προς το κράτος χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες και παλιές υποχρεώσεις σε φόρο εισοδήματος, κοινωνικές ασφαλίσεις, ΦΠΑ, ΓεΣΥ.

Επίσης, ο εκ. Τύπου του τριφυλλιού επισήμανε την ανισότητα που δημιουργείται όταν ομάδες δεν πληρώνουν τις φορολογικές οφειλές τους και διοχετεύουν αυτά τα λεφτά σε μεταγραφές και άλλες υποχρεώσεις.

Τι είπε αναλυτικά για το συγκεκριμένο θέμα:

«Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες μια έκθεση στη Βουλή αναφορικά με τις φορολογικές οφειλές των ομάδων, στην οποία καταγράφονται τα Σωματεία με τη μεγαλύτερη ασυνέπεια στην καταβολή των δόσεων από τον Απρίλιο του 2023 – και όχι από τα προηγούμενα Σχέδια καθώς η ασυνέπεια σε αυτήν την περίπτωση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τη λίστα αυτή, υπάρχουν Σωματεία που μέσα σε ένα χρόνο όχι μόνο δεν μείωσαν τις φορολογικές οφειλές τους, αλλά δημιούργησαν και νέες μεγάλες οφειλές. Μέσα σε αυτή τη λίστα και μετά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που οφείλουν κάποια Σωματεία, μπήκε και η ΟΜΟΝΟΙΑ με υποτιθέμενο χρέος 24.000 ευρώ, χρηματικό ποσό που δεν είναι χρέος αλλά οι τρέχουσες υποχρεώσεις που θα πληρωθούν – όπως πάντα – εμπρόθεσμα. Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιος είναι αυτός που σκέφτηκε και γιατί σκέφτηκε, ανάμεσα στα εκατομμύρια οφειλών άλλων Σωματείων, να συμπεριlάβει και την ΟΜΟΝΟΙΑ με υποτιθέμενες οφειλές 24 χιλιάδες ευρώ. Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξαν να διαχειριστούν μια ομάδα που αποπληρώνει με συνέπεια τόσο τις παλιές όσο και τις υφιστάμενες φορολογικές της υποχρεώσεις; Για να καταλάβει και ο κόσμος τι σημαίνει όταν λέμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι συνεπέστατη στις φορολογικές της υποχρεώσεις, να αναφέρουμε πως τα τελευταία έξι χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει με συνέπεια πληρώσει προς το κράτος χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες και παλιές υποχρεώσεις σε φόρο εισοδήματος, κοινωνικές ασφαλίσεις, ΦΠΑ, ΓεΣΥ. Το χρηματικό ποσό είναι τεράστιο και μπορείτε να αντιληφθείτε και το ύψος της ανισότητας ανάμεσα στις ομάδες που πληρώνουν και σε αυτές που δεν πληρώνουν και επίσης, τι πλεονέκτημα αποκτούν όσοι παραβαίνουν τον νόμο έναντι αυτών που εφαρμόζουν τον νόμο. Το είπαμε και την περασμένη βδομάδα, αυτοί που παρανομούν αντί να τιμωρούνται αποκτούν και πλεονέκτημα καθώς διοχετεύουν αυτά τα εκατομμύρια για μεταγραφές και για ενίσχυση της ομάδας τους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ακριβώς αυτό είναι που ζητά – δεν είναι στην τιμωρία που εστιάζει – αλλά στην ίση μεταχείριση των ομάδων και στον σεβασμό στον υγιή ανταγωνισμό. Οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθούν τα ίδια δεδομένα. Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το θέμα αυτό και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε».