Home TOP NEWS Αυτή είναι η Τορπέντο – Το προφίλ των Γεωργιανών

Αυτή είναι η Τορπέντο – Το προφίλ των Γεωργιανών


Η ΟΜΟΝΟΙΑ δημοσίευσε το προφίλ της πρώτης μας φετινής αντιπάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Αναλυτικά το προφίλ της Τορπέντο:

Αντίπαλος της ομάδας μας στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ θα είναι η Τορπέντο Κουτάισι.

Η ομάδα από τη Γεωργία τερμάτισε πέρσι στην 3η θέση παίρνοντας το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ. Εκεί απέκλεισε την KF Τιράνων (1-1, 0-1) για να βρεθεί στον δρόμο μας.

Πρόκειται για μία ομάδα που καθιερώνεται ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες στη Γεωργία την τελευταία δεκαετία. Στην τροπαιοθήκη της έχει 4 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 3 σούπερ καπ.

Έδρα της είναι το στάδιο «Ramaz Shengelia» χωρητικότητας 14.700 θεατών.

Έχει για την ώρα ρόστερ 27 ποδοσφαιριστών εκ των οποίων οι 11 είναι ξένοι (40.7%). Μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 26,4 χρόνια. Διαθέτει έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, τον Αφγανό μέσο, Rahmat Akbari. Το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας είναι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Mamadou Sakho ο οποίος αποτελεί και το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο της σύμφωνα με τον Transfermarkt, μαζί με τον Βραζιλιάνο μπακ, Warley.

Προπονητής της Τορπέντο είναι ένα γνωστό όνομα του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, o 56χρονος Steve Kean, με θητεία σε διάφορα πόστα ομάδων όπως Φούλαμ, Μπλάκμπερν, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Κόβεντρι, ΟΦΗ και Χιμπέρνιαν.

Το πρωτάθλημα της Γεωργίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά από 18 αγωνιστικές, η προσεχής μας αντίπαλος είναι στη 2η θέση με 35 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο, Ντίλα Γκόρι.