Home TOP NEWS Υπουργός για μετακίνηση φιλάθλων: «Οξύμωρο η δύναμη να τρέχει από γήπεδο σε...

Υπουργός για μετακίνηση φιλάθλων: «Οξύμωρο η δύναμη να τρέχει από γήπεδο σε γήπεδο»


Τι λένε Υπoυργός Δικαιοσύνης-Αστυνομία για μετακίνηση οπαδών. Ήθελαν παράταση, πρότειναν δοκιμαστική περίοδο – «Οξύμωρο την ώρα που έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, η δύναμη να τρέχει από γήπεδο σε γήπεδο» είπε ο Χαρτσιώτης – Aπόλυτα σεβαστή η απόφαση, λέει η Αστυνομία.


Η πολιτεία επιθυμεί την επιστροφή του συνόλου των οπαδών στα γήπεδα νοουμένου ότι θα γίνει με ασφάλεια, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας για το θέμα της μετακίνησης οπαδών μετά και την απόφαση της ΚΟΠ.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση o Μάριος Χαρτσιώτης είπε ότι «το προσωπικό η Αστυνομία το έχει, το θεωρώ οξύμωρο την ώρα που έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, η δύναμη να τρέχει από γήπεδο σε γήπεδο. 5 από τα 10 γήπεδα είναι αδειοδοτημένα, τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω αν έχουν υποβάλει αίτηση και αν θα γίνει αποδεκτή».

Ο Υπουργός μιλώντας για το τι προηγήθηκε, ανέφερε ότι στις 4 Ιουνίου έγινε μια συνάντηση όπου οι θέσεις ΚΟΠ και Πολιτείας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. «Προτείναμε μόνο για μία περίοδο 3-4 αγωνιστικών, ένα με ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος να υπάρξει δοκιμαστική περίοδος συνέχισης της ισχύος του μέτρου, και αναλόγως με την όλη στάση και συμπεριφορά του φίλαθλου κοινού να γίνει επαναξιολόγηση».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι λόγοι ήταν συγκεκριμένοι, την προηγούμενη περίοδο που ήταν σε εφαρμογή το μέτρο και τα αποτελέσματα μέτρα δεν ήταν τα επιθυμητά. «Υπήρξαν σοβαρά θέματα, σοβαρές παραβάσεις και επεισόδια. Δεύτερος λόγος, ακόμα και πρόσφατα, τις τελευταίες βδομάδες είχαμε τρία σοβαρότατα επεισόδια σε προπονήσεις ή και σε φιλικούς αγώνες».

Επίσης είχαμε εξηγήσει στην ΚΟΠ ότι εφόσον επίκειτο το φθινόπωρο να προχωρήσει στη Βουλή το νέο νομοθετικό καθεστώς, οι δύο συγκεκριμένες νομοθεσίες για την οπαδική βία αλλά και για την συγκρότηση των Συνδέσμων Φιλάθλων, καλό θα ήταν να δούμε και αυτά τα μέτρα, αφού ουσιαστικά επικαιροποιούν την παλιά νομοθεσία του ’08 όπου η Αστυνομία συνδράμει ακόμα περισσότερο στις ευθύνες και τα καθήκοντα των σωματείων, ειδικά στο κομμάτι των επιτηρητών.

Επιπλέον έχουμε και το άλλο δεδομένο φέτος, έχουμε ομάδα που μόλις ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία που δεν έχει εκδόσει κάρτα φιλάθλου και δεν ξέρουμε πως ποια θα είναι η στάση τους στις πρώτες αγωνιστικές κατά πόσο θα εκδόσουν ή όχι.

Άλλος ένας λόγος, υπέδειξε ο κ. Υπουργός, ότι αυτή την περίοδο η Αστυνομία έχει ενώπιόν της πολλά κρίσιμα θέματα που πρέπει να διαχειριστεί όπως το «Αμάλθεια», το οργανωμένο έγκλημα, τις απειλές της Χεσμπολάχ, επιτήρηση συγκεκριμένων στόχων ισχραηλινών συμφερόντων στο νησί, τρομοκρατία, συμπλήρωσε.

Aπόλυτα σεβαστή η απόφαση, λέει η Αστυνομία

Aπόλυτα σεβαστή η απόφαση της ΚΟΠ για μετακίνηση οπαδών, λέει η Αστυνομία.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε ότι αυτό που απασχολεί και ανησυχεί την Αστυνομία, είναι η ασφάλεια των οπαδών και των φιλάθλων στα γήπεδα.

«Έχουμε δει και σε φιλικά παιχνίδια να διαπράττονται ποινικά αδικήματα, και σε προπονήσεις, είχαμε και πρόσφατα περιστατικά» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι η θέση της Αστυνομίας ήταν συγκεκριμένη. «Αυτό που ζητήσαμε ήταν να παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης μέχρι να μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Δεν είδαμε άλλους φορείς να τηρούν τις δεσμεύσεις είπε, σωματεία, ΚΟΠ, με εκπαίδευση επιτηρητών, αναβάθμιση κυκλωμάτων παρακολούθησης» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρέου καταλήγοντας είπε ότι αυτό που θα κάνει η Αστυνομία είναι να αξιολογεί κάθε παιχνίδι και να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα.

Πηγή: Cyprus Times