Home TOP NEWS Post Game: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα έτσι όπως την ήθελε και… τώρα φουλ για...

Post Game: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα έτσι όπως την ήθελε και… τώρα φουλ για πρόκριση!

Για την χρονική στιγμή που άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και αν αναλογιστεί κάποιος ότι, το χθεσινοβραδινό παιχνίδι με αντίπαλο την Τορπέντο Κουταίσι ήταν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάστηκε αρκετά καλά στις τέσσερεις γραμμές και κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, με την οποία άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ.


Ο Βάλντας Νταμπράουσκας, στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και δικό του στην άκρη του πάγκου, παρουσίασε την ομάδα μας, ρίχνοντας στο βασικό σχήμα τους Φαμπιάνο, Χαμάς, Μασούρα στα άρκα της άμυνας στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Κουλιμπαλί και Παναγιώτου. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μάριτς, Χάμπος και Εράκοβιτς και πιο μπροστά οι Σεμέδο, Σίμιτς και Στεπίνσκι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετική διάθεση, δείχνοντας από το πρώτο λεπτό στους Γεωργιανούς ότι αυτή θα κάνει κουμάντο στο παιχνίδι. Το σύνολο του Βάλντας Νταμπράουσκας έβγαινε πότε από τα άκρα με τους Σεμέδο – Σίμιτς, βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι και οι Μασούρας και Χαμάς με τα ανεβάσματα τους και πότε από τον άξονα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά από το αντίπαλο τέρμα.

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ελάχιστες των περιπτώσεων έγινε αυτό, η ομάδα μας κατάφερε τελικά να εκμεταλλευτεί μία από τις πολλές στημένες μπάλες (κόρνερ) και με τον Κουλιμπαλί που είχε κέφια, κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που δεν μπορούσαν οι Γεωργιανοί να κάνουν κάτι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 1-0 φορτωμένο στην πλάτη τους.

Στην επανάληψη είδαμε παρόμοιο σκηνικό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε την κατοχή, με ωραίους συνδυασμούς και με την μπάλα κάτω προσπαθούσε να βγει μπροστά, όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπερόχη της με ένα δεύτερο γκολ, με την Τορπέντο μάλιστα στο 74ο λεπτό να “παγώνει” το ΓΣΠ, με ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού προηγήθηκε πεντακάθαρο φάουλ στον Κουλιμπαλί πριν την επίτευξη του.

Οι ποδοσφαιριστές μας στη συνέχεια πείσμωσαν, δεν τα έβαλαν πότε κατώ και στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι από στημένη μπάλα κατάφεραν να βρουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κουλιμπαλί, ο οποίος με προβολή έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Το 2-1 όμως δεν αρκούσε στην ομάδα μας και στο 83ο λεπτό μετά από ένα πανέμορφο συνδυασμό του Κακουλλή και του Εβάντρο και τον δεύτερο να κάνει ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Όσον αφορά το παιχνίδι. Όλοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είτε ως βασικοί, είτε αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο, έδωσαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και κατάφεραν να οδηγήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ στην πρώτη της επίσημη νίκη με τον Νταμπράουσκας μάλιστα να μοιράζει συγχαρητήρια σε όλους μετά το παιχνίδι.

Σίγουρα η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά την άνετη νίκη της επί της Τορπέντο, έδειξε κατά την διάρκεια του αγώνα ότι σε κάποια κομμάτια χρήζει βελτίωσης και εικάζουμε ότι, ο Λιθουανός στις επόμενες προπονήσεις σε αυτά θα δουλέψει η τεχνική ηγεσία ενόψει και του επαναληπτικού αγώνα σε μία βδομάδα. Άλλωστε είμαστε μόνο στην αρχή, πρώτο επίσημο ματς και περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν αρκετά.

Πλέον στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αφήνουν πίσω το χθεσινό πρώτο 90λέπτο με την Τορπέντο, θα πάρουν μερικές ανάσες και ακολούθως θα στρωθούν στην δουλειά για τον επαναληπτικό που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (01/08) στον οποίο θα προσπαθήσουν να τελειώσουν την δουλειά και να φέρουν την πρόκριση στην Λευκωσία, περιμένοντας να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος Ευρωπαϊκός σταθμός.