Home TOP NEWS Ξιούρουππας:”Είναι αυτονόητο, πρέπει να πάει να κερδίσει και στον επαναλήπτικο”

Ξιούρουππας:”Είναι αυτονόητο, πρέπει να πάει να κερδίσει και στον επαναλήπτικο”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Πανίκος Ξιούρουππας, μίλησε στον Supersport 104 και την εκπομπή «Δώδεκα Στα ΣΠΟΡ» με τον Μάκη Νικολάου.


Ο Ξιούρουππας σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι με αντίπαλο την Τορπέντο Κουτάισι, τη σημασία της νίκης που πέτυχε στο ΓΣΠ με 3-1 ενόψει του επαναληπτικού, και άλλα πολλά που αφορούν το «τριφύλλι».

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Τορπέντο και την εμφάνισή της: «Θεωρώ πως για τη χρονική περίοδο η παρουσία της ομάδας ήταν αρκετά καλή. Δεν περιμέναμε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Η Ομόνοια παρουσιάστηκε όσο έπρεπε για να πάρει ένα αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα πάντα έχουν τελειώσει. Η ομάδα όμως έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Είδαμε την ομάδα να μην κινδυνέψει, ακόμη και στο γκολ που δέχθηκε υπήρχε επιθετικό φάουλ. Από εκεί και πέρα, όλες οι γραμμές δούλεψαν αρκετά καλά. Και η αμυντική συμπεριφορά σαν ομάδα και η τετράδα πίσω. Και η τακτική συμπεριφορά ήταν αξιόλογα καλή. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, όχι κλασικές, αλλά μπήκαμε αρκετές φορές στο αντίπαλο κουτί. Για εμένα, με τις νέες προσθήκες, τον νέο προπονητή, ήταν μια αρκετά καλή παρουσία που μας αφήνει αισιόδοξους για τη συνέχεια. Σημαντική για εμένα ήταν και η αντίδραση της ομάδας μετά που δέχθηκε το γκολ. Το τρίτο γκολ ήταν εντυπωσιακό σε δημιουργία και εκτέλεση», είπε.

Και συνέχισε: «Αν κρίνουμε και από τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες, είδαμε πως δεν είναι έτοιμες και αυτό είναι φυσιολογικό. Είναι δύσκολη περίοδος για τις ομάδες μας. Αν τα παιχνίδια αυτό παίζονταν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για όλες τις ομάδες μας».

Για τη ετοιμότητα της ομάδας: «Από το 5-6. Πρέπει να μάθουν ακόμη οι παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού ο ένας του άλλου, αυτά που ζητά ο προπονητής. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όμως για το χθεσινό ματς, η ομάδα έφτασε στο επίπεδο που έπρεπε για να κερδίσει».

Για τα νέα αποκτήματα: «Όλοι οι καινούργιοι παίκτες είχαν θετική παρουσία. Θεωρώ πως η ομάδα θα ανεβεί ποιοτικά. Υπάρχουν κάποιες θέσεις που η ομάδα χρειάζεται βελτίωση. Είναι φως φανάρι πως χρειαζόμαστε κάποιες επιλογές στην επιθετική γραμμή. Θα πρέπει να βρούμε ένα 10άρι που θα είναι το μυαλό και ο ηγέτης της ομάδας και ναι θέλουμε έναν ακόμη εξτρέμ και έναν επιθετικό. Θέλουμε η ομάδα να περάσει στους ομίλους και είναι σημαντικό ο προπονητής να έχει επιλογές. Αυτό φυσικά ισχύει και για το πρωτάθλημα. Αν κρίνω από την περσινή παρουσία, στα δεξιά κλείσαμε επάξια τα προβλήματα που είχαμε. Στο κέντρο ο Μάριτς έδειξε καλά στοιχεία. Ο Εβάντρο έδειξε τη κλάση του, όχι μόνο με το γκολ αλλά με τον τρόπο που κρατούσε τη μπάλα, θεωρώ πως είναι παίκτης που θα βοηθήσει αρκετά. Είμαι αισιόδοξος και με τις προσθήκες που έπονται θα είναι καλύτερη η ομάδα»

Για τον επαναληπτικό: «Είναι αυτονόητο. Θα πρέπει να πάει να κερδίσει. Θα πρέπει να μπει στον αγώνα σαν να είναι 0-0. Θα πρέπει να υπάρχει η σοβαρότητα, η πειθαρχία και είμαι σίγουρος πως ο προπονητής αλλά και οι παίκτες θα το αντιμετωπίσουν έτσι».

Για τον Λοΐζου: «Ότι είπε ο προπονητής ισχύει για όλους τους παίκτες. Υπάρχουν επιλογές. Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2½ παίκτες στη κάθε θέση για να μην νιώθει κανένας βασικός. Και όλοι να παλεύουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Λοΐζο. Ελπίζω και ο ίδιος και η ομάδα να χειριστούν το θέμα όπως πρέπει. Κι αν έρθει πρόταση για τον παίκτη, η ομάδα έδειξε πως δεν θα διστάσει να τον δώσει για να του δώσει την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του. Και ο Λοΐζος όμως πρέπει να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος γιατί οι μεταγραφές έρχονται μέσα από την παρουσία στο γήπεδο».

Για τον Εράκοβιτς: «Νομίζω πως ψες ήταν ο καλύτερός μας παίκτης. Προέρχεται από μια αγωνιστική απραξία, όμως όπως τον κρίνω με βάση τι είδα χθες, είναι καλός χειριστής της μπάλας, ξέρει πως να κάνει παιχνίδι. Μου άφησε θετικές εντυπώσεις, όμως δεν πρέπει να κρίνουμε από ένα και μόνο παιχνίδι».