Home TOP NEWS Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες, σε κατάθλιψη αθλητές, σιγή ιχθύος οι αρμόδιοι

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες, σε κατάθλιψη αθλητές, σιγή ιχθύος οι αρμόδιοι

Στις 25 Ιουλίου 2024, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών έθιξε το σοβαρό θέμα που προκύπτει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, αφού το μέλλον τους στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι αβέβαιο και δυσοίωνο.


Μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου επικοινώνησαν με τον ΠΑ.Σ.Π. αρκετοί γονείς και στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση. Θυμίζουμε ότι το θέμα προέκυψε μετά την αλλαγή των δεδομένων που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα των διευκολύνσεων των αθλητών στρατιωτών, αφού Υπουργείο Άμυνας και ΚΟΑ συμφώνησαν στη μείωση του σχετικού αριθμού.

Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη καθώς δεν είναι εύκολο από την μια στιγμή στην άλλη, εκεί που σχεδίαζαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα παράλληλα με την στρατιωτική τους θητεία, να έρχονται αντιμέτωποι με νέα δεδομένα που τους οδηγούν στον «αθλητικό θάνατο».

Κάποιοι γονείς ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην πληγεί το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους, κάτι που στο τέλος θα ζημιώσει την ίδια μας την πατρίδα και τη δύναμη της Εθνικής Φρουράς, αφού θα είναι πολύ χειρότερο από μια διευκόλυνση λίγων ωρών για προπόνηση.

Καλούμε για πολλοστή φορά τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση να αφουγκραστούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τις οικογένειες τους, επαναφέροντας τον αριθμό των αθλητών στρατιωτών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, στα δεδομένα που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.