Home TOP NEWS Το προφίλ της Φέχερβαρ

Το προφίλ της Φέχερβαρ

Η Φέχερβαρ θα είναι ο αντίπαλος της ομάδας μας στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη (08/08) στο στάδιο ΓΣΠ και θα αρχίσει στις 20:00, ενώ ο επαναληπτικός την Τετάρτη (14/08) στο γήπεδο Sóstói και θα αρχίσει στις 19:00 (ώρα Κύπρου).


Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 54 βαθμούς και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Conference League.

Άρχισε τις υποχρεώσεις της από τον 2ο προκριματικό γύρο και απέκλεισε τη Σουμγκαγίτ, καθώς κέρδισε στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας 1-2 και εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματά στον επαναληπτικό.

Η Φέχερβαρ αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του ουγγρικού πρωταθλήματος και εδρεύει στην πόλη Σέκεσφεχερβαρ. Χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το κόκκινο. Έδρα της ομάδας είναι το Σόστοϊ Στάντιον (14.144 θέσεων).

Ιδρύθηκε το 1941 ως «Σέκεσφεχερβαρι Βάταστολενιαγκιαρ» και το 1950 πήρε την ονομασία «Βάταστολενιαγκιαρ Βάσας». Μετονομάστηκε σε Βιντεότον το 1968. Το 2018 η ομάδα μετονομάστηκε σε Βίντι και ένα χρόνο αργότερα πήρε τη σημερινή ονομασία της.

Το πρώτο πρωτάθλημα Ουγγαρίας το κέρδισε το 2011, ενώ συνολικά έχει στη συλλογή της τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ.

Η πιο πετυχημένη περίοδος της ομάδας στην Ευρώπη είναι στα μέσα της δεκαετίας του 1980, καθώς έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1985. Αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης χάνοντας 0-3 στην έδρα της στο πρώτο ματς, αλλά πέτυχε μια ιστορική νίκη 0-1 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Έχει για την ώρα ρόστερ 27 ποδοσφαιριστών εκ των οποίων οι 9 είναι ξένοι (33.3%). Μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 23.4 χρόνια. Έχει στις τάξεις της πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές, δύο με την εθνική Ουγγαρίας, έναν με το Κόσσοβο, έναν με τη Σλοβενία και έναν με τη Βόρεια Μακεδονία.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 50χρονος Ούγγρος, Tamás Pető, ο οποίος εργάστηκε στην πατρίδα του ως βοηθός και πρώτος προπονητής.

Το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην πρώτη αγωνιστική η Φέχερβαρ έμεινε στη λευκή ισοπαλία απέναντι Kecskemeti. Πριν από τη μεταξύ μας αναμέτρηση, την ερχόμενη Πέμπτη, θα υποδεχθεί αύριο (03/08, 17:00) την DVTK για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.