Home TOP NEWS Το προφίλ της αντιπάλου μας στα πλέι – οφ του Conference League

Το προφίλ της αντιπάλου μας στα πλέι – οφ του Conference League

Το τελευταίο εμπόδιο για την ομάδα μας πριν το League Phase του UEFA Conference League είναι η Ζίρα από το Αζερμπαϊτζάν. Η ομάδα του Μπακού απέκλεισε ψες στη διαδικασία των πέναλτι την Όσιγιεκ, ενώ προηγουμένως είχε αποκλείσει την Ντουνάισκα Στρέντα.


Η πορεία της είχε ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Σερίφ Τιρασπόλ.

Η περσινή δευτεραθλήτρια και φιναλίστ Κυπέλλου στο Αζερμπαϊτζάν, έχει ήδη δώσει δύο αγώνες στο τρέχον πρωτάθλημα, μετρώντας ισάριθμες νίκες.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε μόλις 10 χρόνια προηγουμένως, στις 28/07/2014, με έδρα το Μπακού. Το γήπεδό της είναι το «Zira Olympic Sport Complex Stadium», χωρητικότητας 1,500 θεατών. Τους ευρωπαϊκούς της αγώνες τους δίνει στο “Dalga Arena”.

Έχει βγει άλλες δύο φορές στην Ευρώπη, τη σεζόν 2017-18 στο Γιουρόπα Λιγκ όπου πέρασε την Ντιφεράνζ και αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Άστρα Γκιούργκιου. Παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε και πέρσι γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον 2ο προκριματικό του UEFA Conference League από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ρόστερ της αποτελείται από 27 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 14 (51.9%) είναι ξένοι. Διαθέτει 6 διεθνείς παίκτες. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 26 έτη.

Ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο της Ζίρα, σύμφωνα με το Transfermarkt, είναι ο αρχηγός της, Qismat Aliyev, που αγωνίζεται ως δεξής μπακ και είναι διεθνής Αζέρος.

Προπονητής της εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ο 42 Αζέρος, Rashad Sadyqov, που προηγουμένως προπονούσε την Κ19 της Καραμπάκ.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα στο Μπακού.

Απο επίσημη ιστοσελίδα ΟΜΟΝΟΙΑΣ