Home TOP NEWS Τρεις Κυπριακές ομάδες στα play-offs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Τρεις Κυπριακές ομάδες στα play-offs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Ομόνοια και Πάφος F.C. προκρίθηκαν στα play-offs του Conference League και σε συνδιασμό με την παρουσία του ΑΠΟΕΛ στα play-offs του Europa League, έχουμε τρεις Κυπριακές ομάδες στα play-offs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Ομόνοια απέκλεισε την Φέχενφαρ Ουγγαρίας με δύο νίκες (1-0 στο ΓΣΠ, 2-0 εκτός έδρας) και η Πάφος F.C. την FC CSKA Σόφιας. Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση με την ομάδα της Πάφου να χάνει με 2-1 στον πρώτο αγώνα, να νικά με 1-0 στο δεύτερο στη Λεμεσό και να παίρνει την πρόκριση στην παράταση νικώντας με 4-0.


Ο ΑΠΟΕΛ, μετά τον αποκλεισμό του από τα play-offs του Champions Leauge από την Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-0 και 0-0) συνεχίζει στο Europa Leugue με αντίπαλο την RFS Λετονίας, έχοντας εξασφαλισμένη, στη χειρότερη περίπτωση (αν δηλαδή αποκλειστεί από τους Λετονούς) συμμετοχή στο League Phase του Conference League.

Οι αγώνες των ομάδων μας στην επόμενη φάση θα γίνουν στις 22 και 29 Αυγούστου με στόχο, την τριπλή Κυπριακή παρουσία στο League Phase των διοργανώσεων της UEFA.
Το πρόγραμμα των ομάδων μας στα play-offs:

22 Αυγούστου 
RFS Λετονίας – ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια – PFC Zire Αζερμπαϊτζάν
CFR Cluz Ρουμανίας – Πάφος F.C.

29 Αυγούστου 
ΑΠΟΕΛ – RFS Λετονίας
PFC Zire Αζερμπαϊτζάν – Ομόνοια
Πάφος F.C. – CFR Cluz Ρουμανίας

*Οι ώρες έναρξης θα καθοριστούν εντός της ημέρας.

Να θυμίσουμε πως από φέτος διαφοροποιείται ο τρόπος διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών φάσεων και των play-offs.

Και στις τρεις διοργανώσεις, οι ομάδες των ομίλων αυξάνονται από 32 σε 36 αλλά καταργούνται οι όμιλοι όπως τους γνωρίζαμε.  Στο Champions και στο Europa League οι ομάδες θα δίνουν στην πρώτη φάση οκτώ αγώνες με οκτώ διαφορετικές ομάδες, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας. Στο Conference League οι ομάδες θα δίνουν έξι αγώνες με έξι διαφορετικές ομάδες, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες από τις 36, θα προκρίνονται στη φάση των «16». Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 – 24 θα δίνουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες για να συμπληρωθούν οι δεκαέξι ομάδες και οι τελευταίες οκτώ, θα αποκλείονται από τη συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.