Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Ψηλά το κεφάλι”

Αναγνώστης: “Ψηλά το κεφάλι”


Αυτές τις μέρες, όπως κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το αιώνιο ντέρμπι, σκέφτομαι όλα αυτά που μας χωρίζουν από το αντίπαλο δέος που ονομάζεται αποελ.

Θυμάμαι την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το πως ξεκίνησε, μεγάλωσε και εδραιώθηκε ως η μεγαλύτερη ομάδα του τόπου. Ακόμα θυμάμαι τις ένδοξες στιγμές που ζήσαμε στο παλαιό ΓΣΠ, το Μακάρειο και τις πιο πρόσφατες στο νεο ΓΣΠ.

Οι στιγμές που με συγκινούν ιδιαίτερα είναι φυσικά οι μεγάλες επιτυχίες και οι νίκες επί του αιωνίου.

Οι στιγμές που με εκνευρίζουν είναι οι εκατοντάδες φορές που θυμάμαι να αδικούν την ομάδα μας (ειδικά στα παιχνίδια με το αποελ), την προκλητική συμπεριφορά τους (παιχτών, παραγόντων, ΚΟΠ, διαιτητών) και τα χαμένα τρόπαια από τις απατεωνιές τους.

Παραδέχομαι ότι ως οπαδός πολλές φορές παρεκτρέπομαι στο γήπεδο και βρίζω τους διαιτητές (ας πούμε την Αγγέλα στο Ομόνοια- Ερμής που έπαιξε το ένα-δύο με τον επιθετικό τους για να βγουν αντεπίθεση). Ντρέπομαι και το μετανιώνω.

Επειδή τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ότι και να κάνουμε, βλέποντας την αγαπημένη μας ομάδα να ετοιμάζεται για μια ακόμα σφαγή την επόμενη Δευτέρα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Αριστερά μου στην κερκίδα κάθεται ο πατέρας μου, 76 χρονών. Δεξιά μου κάθεται ο γιος μου, 6 χρονών. Βλέποντας τους παίχτες της Ομόνοιας, Κύπριους και ξένους, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, να τηρούν το fair play, να μην προσποιούνται τραυματισμό, να μην καθυστερούν, να μην προκαλούν με την συμπεριφορά τους, να σέβονται τον αντίπαλο, να μην κάνουν θέατρο, να συγκρατούν τα νεύρα τους όσο και αν τους προκαλεί ο διατητής ή οι αντίπαλοι, αισθάνομαι ότι αυτή η ΟΜΑΔΑ λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί μια ΟΜΑΔΑ. Και ότι οι αξίες που ώθησαν τους παλαιότερους να δημιουργήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ ακόμα υφίστανται. Όσα τρόπαια και νίκες και να μας κλέψουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν το μέγεθος της ασιδωσίας τους.

Ελπίζω ότι και ο γιος μου θα ακολουθήσει την ίδια σκεπτική όταν μεγαλώσει.

Πιστεύω ότι η νίκη δεν είναι το παν.

Άλλα πράγματα είναι σημαντικότερα, όπως η αξιοπρέπεια, η τιμιότητα, η ανιδιοτέλεια και ο σεβασμός.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ και ότι αντιπροσωπεύει είναι ένα από αυτά.

Και αυτά είναι που μας χωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Κ.Β.