Home TOP NEWS Pop corn… με «δάσκαλο» (Του Χρήστου Ζαβού)

Pop corn… με «δάσκαλο» (Του Χρήστου Ζαβού)


O δημοσιογράφους του 24sports.com.cy, Χρήστος Ζαβός, γράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο για τον “δάσκαλο”, Βάλτνας Νταμπράουσκας, ο οποίος με το μαεστρικό του κοουτσάρισμα σε 5 παιχνίδια στην Ευρώπη κατάφερε να στείλει την ομάδα στους ομίλους με 5 σερί νίκες.

Αυτούσιο το κείμενο:

Θα σου έλεγα βάλε σε επανάληψη στο Omonoia TV να δεις το σόου, μήπως βγάλουμε εύκολο μεροκάματο.

Άραξε στον καναπέ και επειδή, βαθιά μέσα μας, είμαστε ολίγον τι Αμερικανάκια, ψήσε κανά pop corn και κάτσε να απολαύσεις, τι παρουσίασε ο «δάσκαλος».

Φάε εσύ pop corn και δες το κάθετο παιγνίδι της ομάδας. Δες για παράδειγμα το τέταρτο γκολ. Άμα αυτή η φάση δεν είναι μάθημα που παραδίδεται στον πίνακα, εγώ πηδάω πιο μακριά από τον Τέντογλου.

Όχι δάσκαλος, γιατί διδάσκει ποδόσφαιρο.

Να είμαστε σωστοί, ήρθε και βρήκε σουλουπωμένη ομάδα. Και ανασταλτικά και η αριστερή της μεριά και καλούς παίκτες είχε. Έφτιαξε πράγματα ο Αναστασίου, μην λέμε ότι να ναι.

Δεν λέω, προπονηταράς επιπέδου μοιάζει να είναι ο Λιθουανός.

Μα και το γεγονός ότι δεν άλλαξε, αυτά που δεν πρέπει ν’ αλλάξει και την ίδια ώρα βελτιώνει ότι πρέπει να βελτιωθεί (δεξιά μεριά, ο πλουραλισμός στη δημιουργία, πως πάει η μπάλα στο σέντερ φορ, η αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις) , αποδεικνύει και την ποδοσφαιρική ευφυΐα που διαθέτει.

Μπορεί η ομάδα να έχει πέντε συνεχόμενες νίκες, μπορεί να έσπασε ιστορικό ρεκόρ, βάζοντας έξι γκολ, μπορεί να μπήκε σε ομίλους για μια ακόμη χρονιά, μπορεί ματς με ματς να παρουσιάζεται καλύτερη, μπορεί να πρασίνισε το ΓΣΠ, μα το δασκαλίκι δεν αφορά άμεσα τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις.

Το «δάσκαλος», έχει να κάνει με την φυσιογνωμία του γενικότερα.

Κατ’ αρχήν βλέποντας τον να μιλά, έχει μια απίστευτη μεταδοτικότητα. Φοράει και εκείνα τα γυαλάκια, ο τόνος της φωνής του είναι σταθερός, ήρεμος, βγάζει ένα σεβασμό ρε παιδί μου. Νιώθεις ότι θα μπεις στην τάξη του και δεν θα κάνεις μαλακία. Θ’ ακούσεις την παράδοση του μαθήματος.

Φαίνεται κιόλας ότι διαθέτει μια ακαδημαϊκή μόρφωση. Το δήλωσε και ο ίδιος ότι διαβάζει βιβλία στον ελεύθερο χρόνο του. Ποιος πιστεύεις αλήθεια ότι διαβάζει περισσότερο; Ο Νταμπράουσκας ή ο πρόεδρος που ψήφισε ο κυπριακός λαός και δήλωσε ότι τελείωσε πέραν των 6000 βιβλίων;

Μην ξεφύγουμε όμως.

Μασούλαγε εσύ τα pop corn και κάτσε να δεις σε πράσινο φόντο πως ο Εβάντρο δίνει την μπάλα με την μια ή πόσο απολαυστικός είναι ο Στεπίνσκι, κινούμενος από τον άξονα μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της καρδιάς της αντίπαλης άμυνας.

Κάτσε να δεις και να εκτιμήσεις, πόσο ωφέλιμη μπορεί να αποδειχθεί για την ομάδα, μια σωστή ποδοσφαιρική απόφαση. Ναι μεν το φάουλ του Χαμάς είναι καβλωτικό, αλλά ότι απέκτησες αυτό τον παίκτη δωρεάν πριν από λίγους μήνες, είναι σκέτη αποθέωση.

Κάτσε να παρατηρήσεις πόσο πιο μπασμένος είναι ο Κουλιμπαλί στο δημιουργικό παιγνίδι, αναλαμβάνοντας την πρώτη πάσα από πίσω.

Ή κάτσε να απολαύσεις, πόσο πλουραλιστική είναι η δημιουργία αφού από τον ένα και μοναδικό Μπεζούς, μεταφερθήκαμε σε τρεις χαφ που διαθέτουν την κάθετη πάσα.

Φάε εσύ pop corn και παρατήρησε πόσο συμμετρική είναι η ομάδα, στο κάθετο παιγνίδι της.

Δες για παράδειγμα το τέταρτο γκολ. Πως ο επιθετικός χαφ (Εβάντρο), τρυπάει στα δεξιά, εκεί που βρίσκεται ο εξτρέμ (Σίμιτς), και πως με την σειρά του κόβει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου ο στράικερ (Στεπίνσκι) με εσωτερικό πλασέ βάζει το 4ο γκολ σε 54 λεπτά.

Άμα αυτή η φάση δεν είναι μάθημα που παραδίδεται στον πίνακα από τον «δάσκαλο», εγώ πηδάω πιο μακριά από τον Τέντογλου.

Καθώς μασάς εσύ, κάτσε και κατάλαβε γιατί ο συνάδελφος του «δασκάλου», έδωσε οδηγίες στους Αζέρους να πιέσουν ψηλά μετά το 4-0.

Μέχρι να σκεφτείς τι μαλακία έκανε, ο Εβάντρο με μισό πόδι έκανε το 5-0 και τον ταμία της Ομόνοιας, να σκέφτεται πότε θα γίνει το έμβασμα των εκατομμυρίων της ΟΥΕΦΑ.

Τραυματίζεται που λες ο Εβάντρο και εκεί που λες ότι θα μπει ο Χάμπος, ο «δάσκαλος» ρίχνει μέσα τον Ατζίλι, μάλλον γιατί θέλει να τον μπάσει όσο γίνεται νωρίτερα μες στην ομάδα. Όλοι μέσα στην τάξη που μας φώναζαν οι δάσκαλοι.

Ρε!!! Ρε!! Κάτσε και δες τον Σίμιτς σε πόσα πλάνα παρουσιάζεται χαμογελαστός, να κάνει πλάκα με τους συμπαίκτες του και να συμμετέχει στο πανηγύρι. Ένα πλάνο τέτοιο να μου βρεις από πέρσι και θα σου ψήνω pop corn, όποτε θέλει η ψυχή σου.

Ο Σίμιτς χαμογελούσε και ήταν και διαβολεμένος. Γράφω «διαβολεμένος» και θυμάμαι πέρσι, που μαζί τον Μάθιους δεξιά, μου θύμιζαν σούπα φιδέ που σε ταΐζουν στην κλινική μετά από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδάς .

Μην σε διακόπτω κιόλας. Κάτσε και δες το σε επανάληψη.

Να ξέρεις όμως ότι πάει τελείωσε το show. Ξεκινούν πια, τα ακόμη πιο σοβαρά!!!

Πηγή:24sports.com.cy (Του Χρήστου Ζαβού)