Home FEATURED Η ΟΜΟΝΟΙΑ για τις έξι αντιπάλους της στο League Phase του Conference...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για τις έξι αντιπάλους της στο League Phase του Conference League

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έμαθε σήμερα τους έξι αντιπάλους της στο League Phase του UEFA Conference League. Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τις Γάνδη (Βέλγιο), Λέγκια (Πολωνία), Ραπίντ (Αυστρία), Χαρτς (Σκωτία), Μπόρατς και Βίκινγκουρ (Ισλανδία).


Το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί στο στάδιο ΓΣΠ τη Λέγκια, την Ραπίντ και τη Βίκινγκουρ, ενώ εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει τη Γάνδη, τη Χάρτς και την Μπόρατς.

ΓΑΝΔΗ (ΒΕΛΓΙΟ)
Η Γάνδη ιδρύθηκε το 1900 και αγωνίζεται στο βελγικό πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα, την περίοδο 2014/2015, ενώ τρεις φορές έχει στεφθεί κυπελλούχος (1964, 1984, 2010). Έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1991/1992, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έδρα της είναι το Ghelamco Arena. Τη σεζόν 2022-2023 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε τη Γάνδη στα πλέι οφ του UEFA Europa League και με δύο νίκες (0-2 και 2-0) πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

ΛΕΓΚΙΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ)
Η Λέγκια ιδρύθηκε το 1916 και αγωνίζεται στο πολωνικό πρωτάθλημα. Συνολικά έχει κατακτήσει 14 πρωταθλήματα και 20 κύπελλα. Καλύτερη στιγμή της Λέγκια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν η συμμετοχή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1969-70. Έδρα της είναι το Polish Army Stadium. Τη σεζόν 2020-2021 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε τη Λέγκια σε μονό αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League και κέρδισε εκτός έδρας με 0-2.

ΡΑΠΙΝΤ (ΑΥΣΤΡΙΑ)
Η Ραπίντ ιδρύθηκε το 1899 και αγωνίζεται στο αυστριακό πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει 32 φορές το πρωτάθλημα και 14 φορές το κύπελλο. Η Ραπίντ έφτασε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το 1985 και το 1996, αλλά έχασε σε αμφότερες. Έδρα της είναι το Allianz Stadion.

ΧΑΡΤΣ (ΣΚΩΤΙΑ)
Η Χαρτς ιδρύθηκε το 1874 και αγωνίζεται στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα, οκτώ φορές το κύπελλο και τέσσερις φορές το Λιγκ Καπ. Έδρα της είναι το Tynecastle Park.

ΜΠΟΡΑΤΣ (ΒΟΣΝΙΑ)
Η Μπόρατς ιδρύθηκε το 1922 και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Βοσνίας. Έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Γιουγκοσλαβίας. Το 2008 ανέβηκε στη πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Έδρα της είναι το Gradski Stadion.

ΒΙΚΙΝΓΚΟΥΡ (ΙΣΛΑΝΔΙΑ)
Η Βίκινγκουρ ιδρύθηκε το 1908 και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ισλανδίας. Είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδας έχοντας κερδίσει πέντε φορές το πρωτάθλημα Ισλανδίας. Έδρα της ομάδας είναι το Víkin – Víkingsvöllur.

Απο επίσημη ιστοσελίδα ΟΜΟΝΟΙΑΣ – omonoiafc.com.cy